ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ… TOURS

Οι μεταγωγές των τρομοκρατών και το νέο προφίλ των αντιεξουσιαστώνΑπό τον
Γιώργο Χαρβαλιά

Δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι ο Κουφοντίνας επιθυμεί να αποδράσει. Πιθανόν να το είχε ήδη κάνει, αν ήταν αυτός ο στόχος του, στη διάρκεια των διαδοχικών «ολιγοήμερων αδειών» που του δόθηκαν. Το πρόβλημα είναι όμως ότι, αν τελικά αλλάξει γνώμη και το αποφασίσει, όπως θα εξαφανιστεί ο ίδιος έτσι θα πρέπει να εξαφανιστεί και ο Τσίπρας από τη χώρα. Αυτή τη φορά, η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης δεν θα τον σώσει. Ειδικά ως επικεφαλής μιας κυβέρνησης που φαίνεται ότι απολαμβάνει προνομιακές σχέσεις με τρομοκράτες και αντιεξουσιαστές, ενθαρρύνοντας κιόλας φαινόμενα… ήπιας αντικρατικής πάλης!

Προσωπικά, έχω ξαναγράψει ότι η παλαιότερη γενιά αριστερών τρομοκρατών, και ειδικότερα η οργάνωση 17 Nοέμβρη, έχει μια σημαντική ποιοτική διαφορά από το νεότερο κύμα της αντιεξουσιαστικής ένοπλης βίας, που κατευθύνεται τυφλά προς οποιονδήποτε ή οτιδήποτε «συμβολίζει την εξουσία». Σήμερα, οι στόχοι δεν προσωποποιούνται.

Ούτε υπάρχει ιδεολογικό περίβλημα για την επιλογή τους. Μπορεί να την πληρώσει οποιοσδήποτε φορά στολή, ένας νεαρός αστυνομικός της Ομάδας ΔΙΑΣ, ακόμη και ένας απλός φαντάρος ή κάποιος που έτυχε να κάθεται πίσω από το λάθος γραφείο δημόσιας υπηρεσίας. Αυτό το ανεξέλεγκτο αντικρατικό μένος, που συνορεύει με τον χώρο του κοινού χουλιγκανισμού και δεν επιδέχεται ούτε στοιχειώδη ιδεολογική επίστρωση, είναι ασφαλώς αποτέλεσμα της διαχρονικής όσμωσης των τρομοκρατών με άλλους βαρυποινίτες, ντόπιους και ξένους, στο… κολέγιο του Κορυδαλλού. Αυτοί οι τελευταίοι μεταλαμπάδευσαν στους νεαρότερους των τρομοκρατών την αγριότητα της τυφλής αντιαστυνομικής βίας, που δεν κάνει διάκριση σε πρόσωπα, βαθμούς και ειδικότητες.

Υπό μία έννοια, επομένως, ο διαχωρισμός των τρομοκρατών, και ειδικά αυτών της νεότερης γενιάς από τους σκληρούς ποινικούς στα σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας, θα είχε κάποιο νόημα. Ομως, αυτό δεν έχει καμιά σχέση με την πρόσφατη μετακίνηση του Κουφοντίνα, καθώς και του Χριστόδουλου Ξηρού.

Ουδείς αντιλαμβάνεται, πέραν όσων λίγων τις αποφασίζουν, τι νόημα έχουν αυτές οι αποσπασματικές… «μετατάξεις» και τι ακριβώς θα μπορούσε να συμβεί, αν κάποιος από αυτούς αποφασίσει να επιχειρήσει μια θεαματική απόδραση. Θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμο, λοιπόν, να δοθούν σαφείς απαντήσεις από τον αρμόδιο υπουργό κ. Κοντονή και όχι αόριστες δικαιολογίες περί… οργανικής αναδιαρθρώσεως στις Φυλακές Κορυδαλλού. Αν ήθελε πραγματική αναδιοργάνωση του σωφρονιστικού συστήματος η κυβέρνηση, θα άρχιζε με το ξήλωμα των κυκλωμάτων που έχουν καταστήσει το μεγαλύτερο σωφρονιστικό ίδρυμα της χώρας φυλακή πολλών ταχυτήτων για πατρικίους και πληβείους, ακόμη και με πρόνοιες… σωφρονιστικού τουρισμού για όποιον διαθέτει τα μέσα ή την… εύνοια.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα