Θα θέλαμε να ξέρουμε, δεν ντρέπονται;

Προκλητικοί και μέσα στην τρελή χαρά εμφανίστηκαν στη φιέστα στο Λαύριο Δούρου, Τζανακόπουλος, Σκουρολιάκος!Με… παιδική χαρά έμοιαζε ο περιβάλλων χώρος του Τεχνολογικού Πάρκου Λαυρίου λίγο προτού ξεκινήσει η χθεσινή σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στη σκιά της πρωτοφανούς τραγωδίας της 23ης Ιουλίου. 

Εκτός τόπου και χρόνου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος και η… άφαντη περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, η οποία ακόμη δεν έχει τολμήσει να επισκεφθεί τους πληγέντες στις καμένες περιοχές, εμφανίστηκαν… μέσα στα χαμόγελα (!) σαν μην έχει γίνει τίποτα κακό στην ανατολική Αττική, χωρίς να συναισθάνονται προφανώς ότι ολόκληρη η χώρα θρηνεί 91 νεκρούς στην πυρκαγιά στο Μάτι.

Αμφότεροι χαμογελούσαν λες και προσέρχονταν σε κοσμική εκδήλωση ανταλλάσσοντας φιλιά με όσους τους περίμεναν προτού μπουν στην αίθουσα της σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό. Μεταξύ αυτών ο βουλευτής Αττικής ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρολιάκος, ο οποίος μέσα στην καλή χαρά κι αυτός έβγαλε την τραγιάσκα που φορούσε για να αγκαλιάσει θερμά και να φιλήσει την περιφερειάρχη ανταλλάσσοντας μαζί της μερικές κουβέντες στο πόδι, πάντοτε στο γενικό κλίμα της ιλαρότητας.

Πρόκειται για μια εξωφρενική συμπεριφορά, που εγείρει στο πολιτικό και συμβολικό πεδίο μείζον ηθικό ζήτημα προκαλώντας παράλληλα εύλογα ερωτήματα εάν και κατά πόσον η κυρίαρχη πολιτική τάξη ή τμήμα αυτής που διοικεί τη χώρα συναισθάνεται το βάρος της ευθύνης, το οποίο αναπόφευκτα επωμίζεται εκ της θέσεώς της.

Ταυτόχρονα προκαλεί οργή στην κοινή γνώμη, την ώρα μάλιστα κατά την οποία δεκάδες οικογένειες στην Αττική πενθούν τους ανθρώπους και τις περιουσίες που έχασαν μέσα σε ένα βραδύ εξαιτίας της ανικανότητας του κρατικού μηχανισμού να διαχειριστεί την κρίση. Στην πραγματικότητα οι εικόνες με τα χαμογελαστά πρόσωπα του κυβερνητικού εκπροσώπου, της περιφερειάρχου και του βουλευτή σοκάρουν, διότι υποδηλώνουν με τον πλέον κυνικό τρόπο ότι τα συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα ζουν μακράν και πέραν της πραγματικότητας, στον δικό τους αστραφτερό… κόσμο της εξουσίας, ξεκομμένα οριστικά από τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας, εντελώς αδιάφορα για το πένθος που βιώνει ο τόπος μετά την καταστροφική πυρκαγιά.

Ανίκανοι να τηρήσουν έστω τους τύπους που επιτάσσουν οι θλιβερές περιστάσεις…

—-

Αντεπίθεση του ΣΥΡΙΖΑ για Οικονόμου: «Κυριάκο, πάρε θέση»

Νέες βολές από τον ΣΥΡΙΖΑ δέχτηκε ο Βασίλης Οικονόμου, έπειτα από δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» για ερώτησή του στη Βουλή, με την οποία ζητούσε την εξαίρεση 23 οικισμών του Δήμου Μαραθώνα από τη σύνταξη των δασικών χαρτών, ενώ ο συνάδελφός του βουλευτής Αττικής της Ν.Δ. Γιώργος Βλάχος κράτησε αποστάσεις από τις δηλώσεις ότι Τσίπρας και Δούρου «θέλουν κλοτσιές και δρόμο».

Το κυβερνών κόμμα επανήλθε στο θέμα του Βασίλη Οικονόμου αποκαλώντας «ψευτόμαγκα» τον βουλευτή της Ν.Δ., που «θα έπρεπε να εξαφανιστεί από προσώπου γης», και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πάρει θέση και «να καταδικάσει τις σχετικές ενέργειες του βουλευτή του, που είχαν ως στόχο τη νομιμοποίηση της αυθαιρεσίας, αλλά και τους τραμπουκισμούς του».

Με ανάρτησή του στο facebook ο Βασίλης Οικονόμου επέμεινε στην ουσία των απόψεων που εξέφρασε τόσο για τον Αλέξη Τσίπρα όσο και για τη Ρένα Δούρου, ενώ υπεραμύνθηκε και της ερώτησης που είχε καταθέσει στη Βουλή, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι διαστρεβλώνει τις τοποθετήσεις του.
Πάντως, αποστάσεις από τις δηλώσεις Οικονόμου πήρε ο Γιώργος Βλάχος, ο οποίος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη τόνισε ότι «ειδικά αυτή την ώρα οι υψηλοί τόνοι και οι αφορισμοί δεν βοηθούν σε τίποτα. Είναι μια δύσκολη ώρα για την Αττική και οι πολίτες περιμένουν να ακούσουν εναλλακτικό σχέδιο, μία άλλη πρόταση για να κάνουν και την επιλογή τους».

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα