Ασυδοσία και… VIPs

Κανείς δεν λέει ότι η Μύκονος δεν είναι ένα πανέμορφο νησί. Eνα νησί-ζωντανή διαφήμιση για τη χώρα μας. Και είναι βέβαιο ότι δεν είναι λαμόγια όλοι όσοι δραστηριοποιούνται στο νησί επιχειρηματικά. Γι’ αυτό και πρέπει να μπουν κανόνες, ώστε να μη λειτουργούν ασύδοτα και σε βάρος των υπόλοιπων επιχειρηματιών κάποιοι κομπιναδόροι VIPs. Οι οποίοι θεωρούν ότι είναι παιδιά ενός ανώτερου θεού, καθώς με τη δύναμη του χρήματος και των… κολλητών τους μπορούν να ξεσαλώνουν και να κάνουν, εκτός όλων των άλλων, και οικονομικά όργια.

Και πολύ καλά έκανε η ΑΑΔΑΕ με το σχέδιο «Τρίαινα» που έστησε και, επιτέλους, έπιασε αρκετούς οι οποίοι έκαναν πάρτι φοροδιαφυγής στο νησί των ανέμων – πάρτι που τελικά καλούμαστε να πληρώσουμε όλοι οι υπόλοιποι Ελληνες.

Διότι το «μαύρο» χρήμα ή το χρήμα που φυγαδεύεται στο εξωτερικό είναι απώλεια για όλους μας, καθώς οι συνεπείς φορολογούμενοι καλούνται να κλείνουν τις «μαύρες τρύπες» των εσόδων.

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία των ελέγχων που έκαναν 56 «ράμπο» της Ανεξάρτητης Αρχής, μόνο σε δύο ημέρες ανακάλυψαν 342 φορολογικές παραβάσεις και έχουν επιβάλει πέντε 48ωρα «λουκέτα» σε επιχειρήσεις, εστιατόρια, μπαρ, ακόμα και σε… πλυντήρια ρούχων. Το εντυπωσιακότερο όλων είναι το μεγάλο κόλπο που έχουν στήσει σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα διάφορες πολυεθνικές για να θησαυρίζουν ακόμη περισσότερο σε βάρος της ελληνικής οικονομίας. Και αυτό δεν είναι άλλο από τα POS που δεν ανταποκρίνονται σε ελληνικές τράπεζες, αλλά είναι συνδεδεμένα με το εξωτερικό.

Χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τον έλεγχο στα δύο μαγαζιά που έχει στο νησί των ανέμων η Louis Vuitton, η εταιρία με τις πιο διάσημες και ακριβές γυναικείες τσάντες στον κόσμο, οι ελεγκτές της Εφορίας ανακάλυψαν ότι υπήρχαν συνολικά τρία POS, μέσω των οποίων έστελναν τις εισπράξεις τους από το νησί κατευθείαν σε λογαριασμούς τραπεζών στην… Ελβετία!

Είπατε κάτι; Εμείς θα λέγαμε στην ΑΑΔΕ να συνεχίσει τους ελέγχους και θα βγάλει πολλά ακόμα «λαβράκια». Οχι μόνο στη Μύκονο, αλλά και αλλού. Ωστε να σταματήσουν το «πάρτι» και η ασυδοσία των VIPs, που θεωρούν ότι το κράτος είναι αυτοί. Μάλιστα, θα προτείναμε με τα έσοδα από τους ελέγχους να χτίσουν στο νησί σπίτια ώστε να μένουν οι γιατροί και οι δάσκαλοι που δεν βρίσκουν ούτε δωμάτιο. Με αυτόν τον τρόπο θα πάρει και η κοινωνία το μήνυμα…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα