Τσάμπιονς ΠΑΟΚ!

Μαγική ανατροπή (3-2 από 0-2) κόντρα στη Σπαρτάκ Μόσχας, στο χέρι του η πρόκριση στην επόμενη φάσηΟ «Δικέφαλος του Βορρά» ποτέ δεν πεθαίνει! Η Σπαρτάκ Μόσχας τού έκοψε τα φτερά με δύο γκολ σε 17 λεπτά, αλλά ο ΠΑΟΚ ύψωσε το ανάστημά του και με επική ανατροπή επικράτησε 3-2 στην καυτή Τούμπα, παίρνοντας προβάδισμα πρόκρισης στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Κορυφαίοι για τους «ασπρόμαυρους» ήταν ο Μάτος και ο Πέλκας, ενώ καθοριστική ήταν η συμβολή του τερματοφύλακα Πασχαλάκη, που απέκρουσε (τραβηγμένο) πέναλτι του Πρόμες στο 71’ και κράτησε το 3-2 για την ομάδα του. Την ερχόμενη Τρίτη θα γίνει η ρεβάνς των δύο ομάδων στη Μόσχα.

Οι Ρώσοι ξεκίνησαν καλύτερα την αναμέτρηση και «πάγωσαν» την Τούμπα, αφού προηγήθηκαν 0-2 με γκολ του Ποπόφ στο 7′ και του Πρόμες στο 17′, όμως οι παίκτες του Λουτσέσκου δεν πτοήθηκαν και ανέτρεψαν την κατάσταση με τρία γκολ σε ένα τέταρτο (29′ Πρίγιοβιτς (πέν.), 37′ Λημνιός, 44′ Πέλκας).

Στο 71′ ο Πασχαλάκης απέκρουσε πέναλτι (δόθηκε για τράβηγμα του Χατσερίντι) του Πρόμες, ενώ προηγουμένως ο Πέλκας είχε χάσει μοναδικό τετ α τετ για το 4-2.

«Αλλάξαμε ένα στοιχείο μετά το 0-2. Αφήσαμε το άγχος πίσω μας, παίξαμε αυτό που ξέραμε! Αυτό είναι το Τσάμπιονς Λιγκ. Ηταν ένα φανταστικό παιχνίδι. Αντιμετωπίσαμε τους εαυτούς μας, τις αποφάσεις του διαιτητή, αλλά πήραμε τη νίκη! Πάμε στη Μόσχα να κερδίσουμε και να προκριθούμε» δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Ραζβάν Λουτσέσκου.

Στο μεταξύ, μικροεπεισόδιο πήγε να δημιουργηθεί πριν από την έναρξη του παιχνιδιού, καθώς Ρώσοι δημοσιογράφοι επιχείρησαν να περάσουν μέσα από φιλάθλους του ΠΑΟΚ, με έναν απ αυτούς να κάνει χειρονομία στο συγκεντρωμένο πλήθος. Το επεισόδιο έληξε με την παρέμβαση της ασφάλειας, χωρίς να πάρει έκταση.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Χατσερίντι, Βαρέλα, Κρέσπο, Μαουρίσιο (84′ Σάκχοφ), Κάνιας, Πέλκας, Ελ Καντουρί (61′ Ουάρντα), Λημνιός (79′ Ζαμπά), Πρίγιοβιτς.

ΣΠΑΡΤΑΚ ΜΟΣΧΑΣ (Μάσιμο Καρέρα): Μαξιμένκο, Εσένκο, Γκιγκό, Μποκέτι (90+4′ Ρασκάζοφ), Κομπάροφ, Φερνάντο, Ζόμπνιν, Ποπόφ (64′ Τιμοφέεφ), Λομοβίτσκι, Λουίς Αντριάνο (78′ Ζε Λουίς), Πρόμες.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα