Γκρίνια και εμπόδια στην κλήρωση του πρωταθλήματος

Κληρώνει (;) για τη Σούπερ Λιγκ. Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης συμφώνησε με τις ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Αρης, Ατρόμητος, Παναιτωλικός, Ξάνθη, Λαμία και Απόλλων Σμύρνης για τα τηλεοπτικά…… βρίσκοντάς τους στέγη στην ΕΡΤ, όμως η προγραμματισμένη για σήμερα κλήρωση του νέου πρωταθλήματος βρίσκεται στον… αέρα. Κι αυτό διότι αρκετές ομάδες δεν εγκρίνουν την παραπάνω συνεργασία και απειλούν ότι δεν θα υπογράψουν την προκήρυξη.

«Θα δώσουμε μάχη για να μην ολοκληρωθεί αυτό το καταστροφικό σχέδιο. Ακόμη δεν έχω αντιληφθεί πώς είναι δυνατόν οι ομάδες να εισπράξουν αντί του 1.300.000 ευρώ που θα εισέπρατταν το 2018-19, θα εισπράξουν τελικά από 1.600.000 ευρώ έως 1.900.000 ευρώ συν τηλεοπτικό χρόνο, τη στιγμή που η ελεύθερη αγορά τούς προσέφερε λιγότερα από 1.000.000 ευρώ» ανέφερε ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας, ενώ ενστάσεις είχε υποβάλει προχθές και ο Ολυμπιακός. Βέβαια, ο πρόεδρος του Ατρομήτου Γιώργος Σπανός απάντησε: «Αυτή είναι η μόνη ρεαλιστική και πραγματική πρόταση που υπήρχε στο τραπέζι και έδινε τέλος στο αδιέξοδο. Συνιστώ στους συναδέλφους οι οποίοι εκ του ασφαλούς, έχοντας τηλεοπτικό συμβόλαιο, μας απειλούσαν με αγωγές, όταν είχαν την απαίτηση να ξεκινήσει το πρωτάθλημα χωρίς να έχουν οι μισές ομάδες τηλεοπτικό συμβόλαιο, να προσέλθουν με σύνεση και ψυχραιμία και να ψηφίσουν την προκήρυξη του πρωταθλήματος».

Θυμίζουμε ότι το συνολικό ποσό το οποίο θα μοιραστούν (βάσει του brand name καθεμιάς) ετησίως οι επτά -μέχρι πρότινος άστεγες- ομάδες αγγίζει τα 14.000.000 ευρώ, είναι καθαρό, ενώ προβλέπονται και μπόνους. Το αν γίνει η έναρξη του πρωταθλήματος στις 25 Αυγούστου θα κριθεί στην έκτακτη Γενική Συνέλευση και στο Διοικητικό Συμβούλιο (12.00 και 13.00 αντίστοιχα) της Λίγκας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα