Η… καραμέλα

Οι Ελληνες δεν θα πιαστούν πάλι κορόιδα από τον ΤσίπραΑπό τον
Κώστα Κατσαφάδο*

Τελικά γέρασαν πριν την ώρα τους. Αν και ευαγγελίστηκαν το νέο στα πολιτικά πράγματα, αποδείχτηκαν πιο παλαιοκομματικοί από τον καθένα. Και τώρα που τους έζωσαν τα φίδια, γιατί βλέπουν να χάνουν την καρέκλα της εξουσίας και τη νομή του χρήματος, άρχισαν πάλι την καραμέλα.

Τι να προλάβουμε να κάνουμε, για όλα φταίνε οι προηγούμενοι, και άλλα φαιδρά, που επιβεβαιώνουν τη γύμνια τους. Μπλα, μπλα, μπλα, που δεν έχουν κανένα αντίκρισμα και το μόνο που καλλιεργούν στην κοινωνία είναι η πόλωση.

Θεωρούν ότι με αυτό το αφήγημα θα συνεχίσουν να εξαπατούν τους πολίτες για να τους υποκλέψουν εκ νέου την ψήφο τους.

Δυστυχώς γι’ αυτούς όχι μόνο έχουν πλέον παρελθόν αλλά και ένα παρελθόν που είναι μαύρο και άραχνο· όπως αυτό που θα παραδώσουν εντός ολίγου στη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει, όταν γίνουν εκλογές.

Το αφήγημα που σχεδιάζουν με τη δήθεν έξοδο από τα Μνημόνια και με μια σειρά από παροχές χωρίς αντίκρισμα, μια και έχουν πάρει πολλαπλά από τους πολίτες, θα σηματοδοτήσει την αρχή του τέλους τους.

Η ΔΕΘ, την οποία θεωρούν αφετηρία του σχεδιασμού τους, θα αποδειχθεί το δικό τους βατερλό, μια και όλοι θυμούνται το περιβόητο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και πού κατέληξε.

Πιστεύουν ότι με τα επικοινωνιακά σόου, τύπου Λαυρίου -που στήνουν επιχειρώντας να πείσουν ότι ο Τσίπρας είναι το ισχυρό τους χαρτί-, το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να τον βάζουν στο κάδρο. Μια και ο πρωθυπουργός είναι ο μεγάλος υπεύθυνος όσων βιώνουν οι Ελληνες.

Οχι μόνο δεν είναι το ισχυρό χαρτί της κυβέρνησης, αλλά είναι το καμένο χαρτί της, μια και από τα Σκόπια μέχρι το… Μάτι οι αποφάσεις έχουν τη δική του υπογραφή.

Αν θεωρούν ότι θα ρίξουν στάχτη στα μάτια των πολιτών βάζοντας σε γυάλα τον αρχηγό τους και μοιράζοντας μια χούφτα ευρώ, πλανώνται.

Οι πολίτες γνωρίζουν καλά ότι ακόμη και τα ελάχιστα που τους έδωσαν τους τα πήραν πίσω διπλά και τριπλά.

Να δεις πώς το έλεγε στην ταινία η Μάρω Κοντού: Ξυπνάνε οι σκλάβοι… Και πράγματι, Αλέξη, οι Ελληνες ξύπνησαν και δεν θα τους πιάσεις ξανά κορόιδα· όσες χάντρες και καθρεπτάκια να μοιράσουν ο κ. Τσίπρας και η παιδική του χαρά.

*Βουλευτής της Ν.Δ. στην Α’ Πειραιώς και Νήσων

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα