Κυριάκος: Να κάνει εκλογές αντί φιέστες ο Τσίπρας

Προσωπική επίθεση για την αφηρημένη ανάληψη της πολιτικής ευθύνης και τα επικοινωνιακά παιχνίδιαΚάλεσμα στον πρωθυπουργό να προκηρύξει εκλογές στις 20 Αυγούστου απευθύνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέροντας ότι κανένας ανασχηματισμός δεν θα σώσει αυτή την κυβέρνηση. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. σε συνέντευξή του στην «Athens Voice» σημειώνει ότι «η χώρα σέρνεται σε ένα νέφος τοξικότητας, καχυποψίας και κατάθλιψης» και τονίζει ότι το μόνο που απομένει στον κ. Τσίπρα να κάνει είναι στις 20 Αυγούστου, ημερομηνία «ορόσημο», αντί να στήσει φιέστες εξόδου από τα Μνημόνια να προκηρύξει εκλογές.

Ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει ότι «η χώρα χρειάζεται πολιτικό restart (σ.σ.: επανεκκίνηση)», καθώς, όπως αναφέρει, η κοινωνία δεν έχει να περιμένει απολύτως τίποτε από τον κ. Τσίπρα και τους υπουργούς του. Ο ανασχηματισμός θα γίνει μόνο για να ρίξει «στάχτη στα μάτια του κόσμου», υπογραμμίζει ο κ. Μητσοτάκης και συμπληρώνει ότι «έχει εξαντλήσει τον πραγματικό της βίο αυτή η κυβέρνηση. Αρκετή ζημιά έκανε στη χώρα. Ηρθε η ώρα να φύγει».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό και κάνει λόγο για «αφηρημένη ανάληψη πολιτικής ευθύνης» και «άθλιες επικοινωνιακές φιέστες», με τελευταία αυτήν του Λαυρίου, ενώ σχολιάζει ιδιαίτερα επικριτικά τα «χαριεντίσματα» των κυβερνητικών στελεχών σ’ αυτή τη σύσκεψη, όταν, όπως τονίζει, θα έπρεπε να συναισθάνονται τη «συντριβή».

«Στους άλλους»

«Το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να κουνήσουν το δάχτυλο, να επιρρίψουν ευθύνες σε άλλους, στους αυθαιρετούχους, στους πολίτες, οι οποίοι κάηκαν, στους ίδιους τους νεκρούς. Και να πουν ότι “εμείς δεν φταίμε για τίποτα, διότι όλα αυτά είναι παθογένειες 40 ετών”» επισημαίνει ο κ. Μητσοτάκης, ζητώντας ταυτόχρονα να δοθεί στη δημοσιότητα επίσημος κατάλογος των νεκρών από την πυρκαγιά στο Μάτι.

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποιεί ο κ. Μητσοτάκης και για την επιλογή του Γιάννη Ταφύλλη στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, την αντικατάσταση του οποίου άλλωστε έχει ήδη ζητήσει η Ν.Δ. Ο κ. Τσίπρας «επέλεξε ένα κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο έχει ένα γκρίζο παρελθόν σε εξοπλιστικά προγράμματα» αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα