Πρόκληση Κουβέλη: Εβαλε στο ζύγι νεκρούς και Μνημόνια

Οργή ξεσήκωσαν οι προκλητικές δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Αμυνας Φώτη Κουβέλη, που προσπάθησε να συμψηφίσει τους νεκρούς από την πυρκαγιά στο Μάτι με την έξοδο από τα Μνημόνια σε λίγες εβδομάδες. Δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι «αντιλαμβάνομαι απόλυτα πως έχει μαυρίσει η ζωή των ανθρώπων, αλλά στις 21 Αυγούστου η χώρα βγαίνει από οκτώ έτη Μνημόνια». Συνέχισε δε λέγοντας τα εξής: «Η χώρα μετά την περιπέτεια και την οδύνη -σε άλλο επίπεδο οδύνη- των οκτώ μνημονιακών ετών εξέρχεται. Προχθές αποδεσμεύτηκε η αναγκαία δόση των 15 δισ. ευρώ Διαμορφώνεται το λεγόμενο μαξιλάρι για την αντοχή της ελληνικής οικονομίας για χρόνια». «Ε, όλα αυτά δεν είναι δυνατόν κανείς να τα αποσιωπά, να τα βάζει στο περιθώριο» συνέχισε ανερυθρίαστα. Επειτα επιχείρησε πάντως, αν και ανεπιτυχώς, να μετριάσει την απίστευτη δήλωσή του, λέγοντας ότι «δεν συμψηφίζω την κατάσταση».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ερωτηθείς αναφορικά με την κριτική που ασκείται από την αντιπολίτευση για τη διαχείριση της καταστροφής, σημείωσε: «Η Ν.Δ. θα εισπράξει αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιδιώκει με τον αντιπολιτευτικό της λόγο, καθώς ο τρόπος που αντιπολιτεύονται δεν είναι θεσμικός».

Οσο για τις κυβερνητικές ευθύνες, αυτές εξακολουθούν να αναζητώνται, αφού ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας υποστήριξε ότι «οι δικές μας ευθύνες τώρα κρίνονται, στο εάν θα προωθήσουμε ή όχι τα μέτρα». Πάντως, η κυνική δήλωση του κ. Κουβέλη προκάλεσε την αντίδραση της αντιπολίτευσης, με τον γραμματέα επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής Σταμάτη Μαλέλη να δηλώνει «σοκαρισμένος».

«Μόνο λύπη αισθάνομαι ακούγοντας τέτοιους συμψηφισμούς που επιχειρήθηκε να μην παρουσιαστούν σαν συμψηφισμοί» σημείωσε, ενώ τόνισε ότι «δεν είναι δυνατόν πάνω στα πτώματα να μιλάς για εκταμίευση 15 δισ., δεν είναι δυνατόν να μιλάς για οικονομία πάνω σε μια καταστροφή, μια τραγωδία». «Αισθάνομαι λύπη» είπε ο κ. Μαλέλης και κάλεσε την κυβέρνηση «να αναλογιστεί πόσο κακό κάνει στην κοινωνία».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα