Ανοιξε τις πύλες του το ξενοδοχείο «Grand Hyatt» στη λεωφόρο Συγγρού

Το άνοιγμα του «Grand Hyatt Athens» (φωτό) στη λεωφόρο Συγγρού ανακοίνωσε ο όμιλος Hyatt.

Πρόκειται για το πρώην «Athens Ledra», το οποίο πέρασε στην αμερικανική εταιρία ανάπτυξης ακινήτων Hines και στη Henderson Park τον Ιούνιο του 2017, έπειτα από πλειστηριασμό, αντί 33.000.000 ευρώ.

Το ξενοδοχείο είναι το πρώτο «Grand Hyatt» στην Ελλάδα και, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ομίλου, θα αποτελείται από 309 δωμάτια και σουίτες σε 10 ορόφους και ένα εστιατόριο στο τελευταίο επίπεδο. Τη διαχείριση αναλαμβάνει η Kokari Limited, συμφερόντων του Y&T Daskalantonakis KNOSSIAN Group.

Οι εργασίες ανακατασκευής είχαν αρχίσει τον Φεβρουάριο και εστιάστηκαν στην αναδιαρρύθμιση των εσωτερικών χώρων, των δωματίων, των διαδρόμων, των κύριων χώρων, των χώρων εστίασης, όπως και στην επέκταση του υπογείου του ξενοδοχείου. Αφορούσαν ακόμη την προσθήκη στεγάστρων εισόδου, την αλλαγή όψεων και τη μετατροπή χώρου στον όγδοο όροφο για τη λειτουργία του εστιατορίου.

Το ξενοδοχείο κατασκευάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’80 από τον επιχειρηματία Γιώργο Παρασκευαΐδη. Για 30 χρόνια η διαχείρισή του ανήκε στην αλυσίδα Marriott International, η οποία αποχώρησε τον Νοέμβριο του 2013. Από τον Ιανουάριο του 2014 το ξενοδοχείο μετονομάστηκε σε «Athens Ledra», περνώντας υπό τη διαχείριση της ανώνυμης εταιρίας ΑΣΤΥ, που ήταν -έως τον περσινό Ιούνιο- ιδιοκτήτρια της ξενοδοχειακής μονάδας.