Νίκη Λεμονή: Εγώ δεν είχα μπάρμπα στην Κορώνη

«Με σκληρή δουλειά καταφέρνεις πολλά» λέει η Νίκη Λεμονή, που έπειτα από πολλά χρόνια στα στούντιο βγήκε και on camera

Είναι μάχιμη ρεπόρτερ και για χρόνια δουλεύει πίσω από τις κάμερες. Τώρα όμως ήρθε η στιγμή να περάσει μπροστά, πλαισιώνοντας τη Νικολέττα Ράλλη και τον Νίκο Αναδιώτη στην καθημερινή εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλοκαίρι μαζί στις 10.00». Για όσους δεν τη γνωρίζουν, η Νίκη Λεμονή γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά μεγάλωσε στο Δίστομο. Είναι παιδί πολύτεκνης οικογένειας και οι γονείς της τη μεγάλωσαν με πολλή αγάπη. 

Στο γυμνάσιο αποφάσισε ότι θέλει να γίνει δημοσιογράφος κι έτσι έκανε τις ανάλογες σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Αμέσως μετά την αποφοίτησή της ξεκίνησε να εργάζεται. Εχει συνεργαστεί με τη Φαίη Μαυραγάνη σε διαδικτυακή εκπομπή, έχει δουλέψει στο «Happy Day» με τη Σταματίνα Τσιμτσιλή και στο «Πρωινό» με τη Φαίη Σκορδά, πριν φτάσει η στιγμή να μας συστηθεί ως συμπαρουσιάστρια.

«Προτεραιότητά μου είναι να είμαι καλή στη δουλειά μου. Κάποιες φορές αισθάνομαι δικαιωμένη, γιατί βλέπω ότι με πολλή δουλειά μπορείς να καταφέρεις πολλά. Ανήκω στις περιπτώσεις που δεν είχαν “μπάρμπα στην Κορώνη” για να μου δώσει τη θέση, εξ ου και η δικαίωση» λέει στη «δημοκρατία» και συμπληρώνει: «Αισθάνομαι ευγνώμων γιατί μου δόθηκε η ευκαιρία να εξελιχθώ».

Τώρα που έχει δοκιμάσει και τα δύο πόστα, πού είναι καλύτερα; Μπροστά ή πίσω από την κάμερα; «Θεωρώ ότι ένας δημοσιογράφος που έχει περάσει απ’ όλα τα στάδια της δουλειάς μπορεί να αποδώσει καλύτερα μπροστά από τις κάμερες από κάποιον που δεν ξέρει πώς στήνεται μια εκπομπή και θέλει απλώς να βγαίνει στο γυαλί. Εχω κάνει ρεπορτάζ, έχω μοντάρει ατελείωτες ώρες και έχω κάνει πολλές ώρες viewing εκπομπών. Ολα αυτά είναι εφόδια που μου δίνουν μια σιγουριά μπροστά από τις κάμερες. Είτε μπροστά είτε πίσω από τις κάμερες, το ζητούμενο είναι ένα: οι καλές συνεργασίες» μας λέει.

Τη ρωτάμε και για τη σχέση της με τον Νίκο Αναδιώτη και τη Νικολέττα Ράλλη. «Με τον Νίκο γνωριζόμαστε από παλιά, καθώς έχουμε συνεργαστεί στο παρελθόν. Είναι από τα καλύτερα παιδιά στον χώρο, γεγονός που φαίνεται και στην κάμερα. Πίσω από τις κάμερες τρώει συνέχεια!» αποκαλύπτει και προσθέτει: «Τη Νικολέττα τη γνώρισα τώρα. Είναι γυναίκα “αντράκι”, γι’ αυτό και επικοινωνούμε. Οπως τη βλέπει ο κόσμος στην εκπομπή, έτσι είναι και πίσω από τις κάμερες». Στη συνέχεια, η Νίκη μιλά και για τη συνεργασία της με τη Φαίη Σκορδά στο «Πρωινό». «Είναι παράδειγμα προς μίμηση, όχι μόνο για τον τρόπο που παρουσιάζει, αλλά και για τον χαρακτήρα της. Ερχεται πολύ νωρίς το πρωί στο γραφείο και φεύγουμε όλοι μαζί το απόγευμα» αναφέρει.

Θα έλεγε κάποιος ότι, δουλεύοντας σερί από το «Πρωινό» στο «Καλοκαίρι μαζί στις 10.00», θυσιάζει τις καλοκαιρινές διακοπές της. Εκείνη, όμως, δεν έχει την ίδια γνώμη. «Το καλοκαίρι είναι ωραίο στην Αθήνα» μας λέει. «Κατά τα άλλα, δεν αντέχω την υπερβολική ζέστη στη διάρκεια της ημέρας, γι’ αυτό είμαι μόνιμα κάτω από ένα κλιματιστικό. Το βράδυ, που δροσίζει, μ’ αρέσει να πηγαίνω θερινό σινεμά, ενώ τα Σαββατοκύριακα πηγαίνω στο Δίστομο».

Κάθε πρωί... τα νούμερα

Ολοκληρώνοντας την κουβέντα μας δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και στα νούμερα τηλεθέασης, που για τους επαγγελματίες είναι τρόπος ζωής: «Τα νούμερα τα βλέπω κάθε πρωί στο γραφείο. Μ’ αρέσει να τα διαβάζω μέχρι να τελειώσει ο πρώτος καφές, μετά τα ξεχνάω».

Ετικέτες: