Δέκατη στον κόσμο η Εφη Ζιώτα στο «Μουντιάλ» της Microsoft

Σαρώνει σε κάθε διαγωνισμό Πληροφορικής η 16χρονη Εφη Ζιώτα από την Καβάλα. Η μαθήτρια, η οποία πριν από τρεις μήνες κατέκτησε την πρώτη θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό, ήρθε δέκατη στον κόσμο και τρίτη στην Ευρώπη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Microsoft Office Specialist που πραγματοποιήθηκε στο Ορλάντο των ΗΠΑ.

Μάλιστα, αν αναλογιστεί κανείς ότι διαγωνίστηκε ανάμεσα σε 1.000.000 μαθητές από 140 χώρες, μπορεί εύκολα να καταλάβει το μέγεθος της επιτυχίας. Ο διαγωνισμός διεξήχθη φέτος για 17η χρονιά, αξιολογώντας τις δεξιότητες των μαθητών σε εφαρμογές όπως το Word, το Excel και το PowerPoint.

«Από τα δεκατέσσερά μου συνειδητοποίησα πόσο αγαπώ τους υπολογιστές. Πλέον, έχοντας κάνει αρκετά μαθήματα και έχοντας καταλάβει τι ακριβώς είναι η Πληροφορική, την αγάπησα ακόμη πιο πολύ. Δεν υπάρχει κάτι άλλο που να μου κινεί τόσο πολύ το ενδιαφέρον» είχε δηλώσει στη «δημοκρατία» λίγες ημέρες μετά τη διάκρισή της τον περασμένο Μάιο. Παρότι η περίοδος προετοιμασίας για το παγκόσμιο πρωτάθλημα συνέπεσε με τις πανελλαδικές, η νεαρή Καβαλιώτισσα κατάφερε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του διαγωνισμού.

Την ικανοποίησή της για το αποτέλεσμα που έφερε η 16χρονη εξέφρασε η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα. Οπως είπε, αισθάνεται περήφανη για αυτή την επιτυχία που γεμίζει με ελπίδα τον τόπο αναφορικά με όσα μπορούν να καταφέρουν οι νέοι άνθρωποι.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα