Στις τελετές παράδοσης ήταν πλέον πολύ αργά για δάκρυα…

Τι είπαν οι απερχόμενοι αρχηγοί Αστυνομίας και Πυροσβεστικής, τι υποσχέθηκαν οι διάδοχοί τουςΕντονη ήταν η συναισθηματική φόρτιση κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής της θέσης του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, που πραγματοποιήθηκε χθες στις εγκαταστάσεις της Αστυνομικής Ακαδημίας στην Αμυγδαλέζα, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι -με 93 νεκρούς και στάχτη χιλιάδες στρέμματα και περιουσίες στο Μάτι- πλέον είναι αργά για δάκρυα… Υπό το βάρος της εθνικής τραγωδίας, η τελετή άρχισε με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς. 

Ο απερχόμενος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνος Τσουβάλας αναφέρθηκε στην ομιλία του στον εφιάλτη της πυρκαγιάς στο Μάτι: «Προσπαθήσαμε, εξαντλήσαμε τις δυνάμεις μας, αλλά θα θέλαμε να είχαμε κάνει και πάνω από τις δυνάμεις μας για να είναι μαζί μας οι άνθρωποι που χάθηκαν». Υπογράμμισε επίσης ότι «επί 37 χρόνια έπραξα ό,τι επέβαλλαν η συνείδησή μου και το Σώμα το οποίο υπηρέτησα».

Ο κ. Τσουβάλας ευχαρίστησε την Πολιτεία για την τιμή που του έκανε αναθέτοντάς του τα καθήκοντα του αρχηγού και επισήμανε ότι στη διάρκεια των δυόμισι ετών στόχος του ήταν να δημιουργήσει «ένα άλλο πρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ. και μια σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες». Ανέφερε ακόμη ότι δεν φτάνει μόνο να κάνουμε πράγματα σε ώρες κρίσης αλλά επιβάλλεται να προβλέπουμε καταστάσεις και να προλαμβάνουμε γεγονότα.

Η φωνή του έσπασε όταν, απευθυνόμενος προσωπικά στον νέο αρχηγό Αριστείδη Ανδρικόπουλο, μίλησε για το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. λέγοντας: «Φίλε Αριστείδη, να τους σέβεσαι και να μου τους προσέχεις όλους, και τους 54.462».

Δέσμευση

Ο νέος αρχηγός Αριστείδης Ανδρικόπουλος, αφού ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την τιμή που του έκανε, δεσμεύτηκε να συνεχίσει το έργο του προκατόχου του και να καταβάλει κάθε προσπάθεια για την ακόμη καλύτερη εξέλιξη του αστυνομικού σώματος με γνώμονα τις υπηρεσίες προς τους πολίτες.

Στην τελετή παρέστησαν ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, οι γ.γ. Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης και Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Ταφύλλης, ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, οι ηγεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων, του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής και πολλοί αξιωματικοί.

—-

«Ηταν μια μαύρη Δευτέρα για τη χώρα μας» 

Σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η τελετή παράδοσης – παραλαβής στην Πυροσβεστική, στο Συντονιστικό της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι.

Οι παρευρισκόμενοι τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη τόσο των 93 νεκρών των φονικών πυρκαγιών της Αττικής όσο και των πυροσβεστών που έχουν χάσει τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος.

Αρχηγός της Πυροσβεστικής ανέλαβε ο αντιστράτηγος Βασίλης Ματθαιόπουλος, ο οποίος αντικαθιστά τον αντιστράτηγο Σωτήριο Τερζούδη.

Ο τέως αρχηγός της Πυροσβεστικής δήλωσε ότι «η 23η Ιουλίου είναι μια μαύρη Δευτέρα για τη χώρα μας», καλώντας τον διάδοχό του να ανυψώσει το ηθικό του Πυροσβεστικού Σώματος.

Στον λόγο του, ο κ. Ματθόπουλος υπογράμμισε την πρόθεσή του να πράξει το καλύτερο δυνατό προκειμένου να ανταποκριθεί στις ευθύνες του αξιώματός του, εκφράζοντας επίσης τη συμπαράσταση και τη βαθιά οδύνη του στις οικογένειες των θυμάτων.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος έχει αναλάβει αρμοδιότητες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη μετά την παραίτηση του Νίκου Τόσκα, τόνισε ότι «οι ευθύνες είναι συλλογικές και διαχρονικές».

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα