Κατόπιν εορτής «άδειασμα» από τον Τζανακόπουλο στον Τόσκα για τα λάθη

Αποστάσεις από τη ρητορική του πρώην υπουργού Νίκου Τόσκα και των απερχόμενων αρχηγών της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής ότι δεν έγιναν σοβαρά επιχειρησιακά λάθη την ημέρα της πολύνεκρης τραγωδίας στο Μάτι πήρε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είναι ο μοναδικός που παραμένει στη θέση του από το κουαρτέτο της συνέντευξης Τύπου στις 26 Ιουλίου, όταν οι παραπάνω απόψεις είχαν υποστηριχθεί από όλους, προκαλώντας αλγεινή εντύπωση στους πολίτες.

Ο κ. Τζανακόπουλος σε τηλεοπτική συνέντευξη επισήμανε ότι σε εκείνη τη συνέντευξη Τύπου ο κ. Τόσκας και οι αρχηγοί της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής παρουσίασαν τη δική τους αποτίμηση της κατάστασης και μετέφεραν τη δική τους εικόνα – πως έγινε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν εκείνο το βράδυ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι τυχόν ποινικές ευθύνες θα καταλογιστούν από τη Δικαιοσύνη, επισημαίνοντας πάντως ότι η κυβέρνηση είχε κινητοποιήσει όσο καλύτερα μπορούσε τον κρατικό μηχανισμό. Ο κ. Τζανακόπουλος επανέλαβε ότι η συγγνώμη της κυβέρνησης δίνεται έμπρακτα, μέσω μέτρων αρωγής για τη στήριξη των πληγέντων και μέσω πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση των πολεοδομικών στρεβλώσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, αρνήθηκε τις καταγγελίες ότι με παρέμβαση του Νίκου Βούτση, ως υπουργού Εσωτερικών το 2015, είχε αποτραπεί κατεδάφιση αυθαιρέτου στη Ραφήνα. Οπως είπε, ο νυν πρόεδρος της Βουλής είχε απλά δεχτεί σχετική απόφαση του δήμου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα