Παράνομες οι κυρώσεις των ΗΠΑ, λέει η Ρωσία

Σε «ελεύθερη πτώση» η ρωσική οικονομίαΤην έντονη αντίδραση της Ρωσίας αλλά και πολλά «απόνερα» στις ρωσικές και τις διεθνείς χρηματαγορές προκάλεσε η απόφαση της Ουάσινγκτον να επιβάλει νέες κυρώσεις στη Μόσχα εξαιτίας της υπόθεσης Σκριπάλ.

Αμεση ήταν η απάντηση του Κρεμλίνου, που αρνήθηκε τις αμερικανικές αιτιάσεις και χαρακτήρισε «απαράδεκτες» και «παράνομες βάσει του Διεθνούς Δικαίου» τις κυρώσεις, προειδοποιώντας μάλιστα με αντίποινα.

«Η ρωσική πλευρά θα επεξεργαστεί τα μέτρα με τα οποία θα απαντήσει στη νέα, μη φιλική κίνηση της Ουάσινγκτον» δήλωσε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, προσθέτοντας ότι «οι ΗΠΑ ακολουθούν συνειδητά τον δρόμο της περαιτέρω όξυνσης των διμερών σχέσεων».

Η ανακοίνωση των κυρώσεων, που θα επιβληθούν έως τα τέλη Αυγούστου (περίπου στις 22 του μήνα), οδήγησε ωστόσο σε «ελεύθερη πτώση» τις ρωσικές χρηματαγορές και το εθνικό νόμισμα της Ρωσίας στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών, κάτι που υποχρέωσε τον Ρώσο υπουργό Οικονομικών Αντόν Σιλουάνοφ να προβεί σε δηλώσεις.

Καθησύχαση

Ο Ρώσος υπουργός εμφανίστηκε καθησυχαστικός και τόνισε ότι το ρωσικό οικονομικό σύστημα διαθέτει τα κατάλληλα εργαλεία για να εξασφαλίσει την οικονομική σταθερότητά του.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας έσπευσε, από την πλευρά του, να χαιρετίσει την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης να επιβάλει κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, καθώς και το Λονδίνο είχε επιρρίψει σχεδόν από την πρώτη στιγμή στη Μόσχα την ευθύνη για την επίθεση με τον νευροτοξικό παράγοντα Νοβιτσόκ εναντίον του Ρώσου πρώην διπλού κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια, τον περασμένο Μάρτιο στο Σόλσμπερι.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα