Σε κλοιό ασφαλείας το ναυαγισμένο πλοίο στη Ζάκυνθο

Την απόφαση να περιφράξουν το εμβληματικό τουριστικό σύμβολο της Ζακύνθου, το Ναυάγιο, πήραν τα μέλη της Επιτροπής Τουρισμού προκειμένου να προστατευτεί το σκουριασμένο σκαρί από φθορές αλλά και οι λουόμενοι από τραυματισμούς.

Ετσι, προχθές μπροστά από το κουφάρι του πιο πολυφωτογραφημένου πλοίου τοποθετήθηκαν χαμηλοί πάσσαλοι και σημάνσεις ώστε να μπορεί να το πλησιάσει κάποιος αλλά όχι να ανέβει σε αυτό.

Για περισσότερες από τρεις δεκαετίες το πολύπαθο πλοίο «Παναγιώτης» αποτελεί πόλο έλξης για πλήθος τουριστών από κάθε γωνιά του κόσμου, πολλοί από τους οποίους δεν διστάζουν να σκαρφαλώσουν στο σκουριασμένο σκαρί του προκειμένου να τραβήξουν μια εντυπωσιακή σέλφι.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Ζακύνθου, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία σκοπό έχει να προστατέψει τους τουρίστες που προβαίνουν σε υπερβάσεις για χάρη μιας φωτογραφίας αλλά και το ναυπήγημα από τυχόν κακομεταχειρίσεις και βανδαλισμούς. Παράλληλα, ευχαριστεί τις συναρμόδιες υπηρεσίες και τους φορείς για την άψογη συνεργασία που επέδειξαν, καθώς και για τη συμβολή τους στην αποπεράτωση αυτής της ενέργειας.

Υπενθυμίζεται ότι το εμπορικό πλοίο «Παναγιώτης», που μετέφερε λαθραία τσιγάρα από βαλκανικές χώρες με προορισμό την Ιταλία, ξεβράστηκε στη διάσημη πλέον παραλία στις 30 Σεπτεμβρίου 1982 έπειτα από ναυτικό ατύχημα.