Βρετανός περπάτησε τη Ρόδο μέσα σε 48 ώρες

Εναν ηράκλειο άθλο κατάφερε να πετύχει o Βρετανός Μπεν Μόρχαους, ο οποίος πριν από λίγες μέρες περπάτησε όλη τη Ρόδο μέσα σε 48 ώρες! Ο νεαρός Βρετανός επισκέπτεται το νησί των ιπποτών τα τελευταία τρία χρόνια με τη σύντροφό του Γκέινορ Θόμσον προκειμένου να περπατήσουν δεκάδες χιλιόμετρα, αποτίοντας φόρο τιμής στον αείμνηστο φίλο τους και αθλητή του ράγκμπι Στιβ Πρέσκοτ που πέθανε σε νεαρή ηλικία από καρκίνο. Παράλληλα, μέσα από τις πεζοπορικές διαδρομές τους προβάλλουν τα μνημεία και τις φυσικές ομορφιές της Ρόδου, που συνδυάζει βουνό και θάλασσα.

Αν και τις προηγούμενες χρονιές το ζευγάρι επέλεγε να περπατά μόνο λίγα χιλιόμετρα, φέτος ο Μπεν αποφάσισε να διανύσει όλο το νησί, και μάλιστα χωρίς τη σύζυγό του, η οποία δεν συμμετείχε μια και είναι έξι μηνών έγκυος. Αυτή τη φορά η Γκέινορ διένυσε τη Ρόδο μέσα από το αυτοκίνητο της ομάδας υποστήριξης που συνόδευε τον Μπεν καθ’ όλη τη διάρκεια της δύσκολης αυτής διαδρομής, που ξεκίνησε τη Δευτέρα και ολοκληρώθηκε την Τρίτη 7 Αυγούστου. Μάλιστα, όπως επισημαίνει ο Βρετανός πεζοπόρος, στην πατρίδα του γίνεται ιδιαίτερη διαφήμιση για το γεγονός αυτό, ενώ παράλληλα προωθείται και η Ρόδος ως τουριστικός προορισμός.

Ο Στιβ Πρέσκοτ, στη μνήμη του οποίου το ζευγάρι των Βρετανών ξεκίνησε τον αγώνα κατά του καρκίνου μέσα από την πεζοπορία, ήταν αρκετά νέος όταν διαγνώστηκε με την ασθένεια. Μάλιστα, αν και οι γιατροί τού έδωσαν λίγους μήνες ζωής, εκείνος έζησε ακόμη επτά χρόνια και έγινε σύμβολο δύναμης και θέλησης για ζωή. Για το μεγάλο αυτό επίτευγμα του Μπεν Μόρχαους μίλησε και ο αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Φλεβάρης, ο οποίος συνεχάρη τον Βρετανό πεζοπόρο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα