Πιάστηκαν με «ψείρες» την ώρα που έδιναν εξετάσεις οδήγησης

Τα όρια του συστήματος χορήγησης διπλώματος οδήγησης δοκίμασαν ανεπιτυχώς χθες έξι υποψήφιοι στην ΑττικήΥστερα από έρευνα που διενεργήθηκε στις Υπηρεσίες Μεταφορών Δυτικής και Ανατολικής Αττικής, οι επιτροπές εξέτασης διαπίστωσαν ότι κάποιοι επίδοξοι οδηγοί προσπάθησαν χρησιμοποιώντας δόλια μέσα να ξεγελάσουν τους επιτηρητές και να περάσουν τη διαδικασία των θεωρητικών εξετάσεων.

Ειδικότερα, στην Υπηρεσία Δυτικής Αττικής δύο υποψήφιοι προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν ηλεκτρονικά μέσα υποβοήθησης προκειμένου να απαντήσουν στο ερωτηματολόγιο. Μάλιστα, ένας υποψήφιος δεν εμφανίστηκε καν στο εξεταστικό κέντρο κι έστειλε στη θέση του άλλο πρόσωπο.

Στην αντίστοιχη Υπηρεσία της Ανατολικής Αττικής βρέθηκαν τρία άτομα που επιχείρησαν να χρησιμοποιήσουν ακουστικά «ψείρες» μέσω των οποίων θα βρίσκονταν σε ανοιχτή γραμμή με συγγενείς ή φίλους που θα υπαγόρευαν τις απαντήσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής, μόλις οι εξεταστές αντιλήφθηκαν τι πήγαν να κάνουν οι υποψήφιοι, ενημέρωσαν τα τοπικά Τμήματα Ασφαλείας. Ετσι οι δράστες δεν εγκατέλειψαν μόνο το όνειρο να πιάσουν τιμόνι, αλλά επιπλέον δεν γλίτωσαν την επίσκεψη στο αστυνομικό τμήμα, όπου κλήθηκαν να δώσουν περαιτέρω εξηγήσεις.

Πάντως, η χρήση των ακουστικών φαίνεται ότι προτιμάται από παντός είδους εξεταζομένους. Τον περασμένο Ιούνιο επιτηρητές καθηγητές σε εξεταστικό κέντρο της Κω εντόπισαν νεαρή που είχε κρύψει επάνω της ένα κινητό τηλέφωνο και στο αυτί της είχε τοποθετήσει μια ασύρματη «ψείρα» προκειμένου ο συνομιλητής της να της δώσει τις απαντήσεις της Ιστορίας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα