ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΓΝΟΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!

Με τα μυαλά φουσκωμένα από την εξουσία δεν έχουν ιδέα για τα καθημερινά προβλήματα των πολιτώνΑπό τον
Δημήτρη Ριζούλη

Οι πολιτικοί είναι εδώ και δεκαετίες βαθιά νυχτωμένοι. Δεν έχουν ιδέα για τα πραγματικά προβλήματα του λαού και υποκριτικά παριστάνουν λίγο πριν από τις εκλογές ότι ενδιαφέρονται. Το ίδιο συμβαίνει σε μεγάλο βαθμό και με τους δημοσιογράφους, τουλάχιστον αυτούς που είναι επί χρόνια «βολεμένοι».

Πού να βρει το δίκιο του ο απλός πολίτης και ποιος να τον καταλάβει. Πόσα χρόνια έχουν πολιτικοί και μεγαλοδημοσιογράφοι να μπουν σε λεωφορείο; Στο μετρό; Να πάνε σούπερ μάρκετ; Αντε μετά να κατανοήσουν την παράνοια που επικρατεί στην Αθήνα με το ηλεκτρονικό εισιτήριο της ταλαιπωρίας ή την ακατανόητη ακρίβεια σε βασικά είδη ανάγκης, παρότι η χώρα είναι σε κρίση. Για τον πόνο των ανθρώπων στα καμένα, ούτε λόγος. Αυτή είναι η λεγόμενη «καθημερινότητα».

Αφορά όμως τους κανονικούς ανθρώπους και όχι εκείνους που έχουν λυμένα τα ζητήματά τους και τους εξυπηρετούν διάφορα παιδιά για όλες τις δουλειές (που ενίοτε είναι και η προσωπική φρουρά τους). Γι’ αυτό όλες οι κυβερνήσεις αντιμετωπίζουν πρόβλημα στη διαχείριση της καθημερινότητας. Γιατί η εξουσία τούς φουσκώνει τα μυαλά και παύουν να είναι κανονικοί άνθρωποι.

Στη Βουλή πολύ συχνά νομοθετούν ανεφάρμοστες ρυθμίσεις, που δυσκολεύουν τη ζωή μας και αποδεικνύονται άδικες. Οι βουλευτές αδυνατούν να κατανοήσουν ότι πολλά μέτρα που εισηγούνται δεν θα λειτουργήσουν στην πράξη και θα αποτύχουν. Αφού όμως συμβεί το κακό, το αφήνουν να εφαρμοστεί και αργότερα τρέχουν να διορθώσουν τις γκάφες τους. Κάπως έτσι τα τελευταία χρόνια πέρασαν από τη Βουλή απίστευτα αντιλαϊκοί νόμοι, που είτε κρίθηκαν αντισυνταγματικοί είτε ακυρώθηκαν στην πράξη.

Στο κάδρο πρέπει να βάλουμε και τους τεχνοκράτες συμβούλους των πολιτικών (κυρίως των υπουργών), που δεν έχουν ιδέα από τα πραγματικά προβλήματα της ζωής και κατευθύνονται από… μελέτες, βιβλία και ιδέες του εξωτερικού. Ομως εδώ είναι Ελλάδα και τα προβλήματα απαιτούν προσαρμογή και διαφορετικό χειρισμό. Πού να το καταλάβουν οι συμβουλάτορες, που ελάχιστα έως καθόλου έχουν δουλέψει στην πραγματική ανταγωνιστική ιδιωτική οικονομία. Στην παρατεταμένη προεκλογική περίοδο που βρισκόμαστε, πολιτευτές και νυν βουλευτές άρχισαν τις επαφές με τους πολίτες στα καφενεία και τα σπίτια.

Οι περισσότεροι μοιάζουν με.. UFO! Ειδικά στα χωριά γελάνε μαζί τους. Δεν έχουν ιδέα για όσα απασχολούν την κοινωνία και από πάνω πουλάνε πνεύμα και ιδεολογία. Δεν θα αργήσει ο καιρός που θα τους πάρουν με τις πέτρες. Αν ακόμα δεν το έχουν κάνει σε πολλές περιοχές της επαρχίας, είναι επειδή εξακολουθεί να υπάρχει ένα είδος σεβασμού. Ομως το τι πλάκα γίνεται πίσω από την πλάτη τους δεν λέγεται! Θα πέσει πολύ μαύρο, κυρίως σε αυτούς που το παίζουν πιο «ψαγμένοι».

Ενας καλός τρόπος πάντως για να πάρουν μια ιδέα για όσα συμβαίνουν (και να κάνουν ένα δωρεάν ταχύρυθμο σεμινάριο πραγματικής ζωής) είναι να στηθούν μία ώρα σε μια ουρά της Εφορίας και άλλη μία σε ουρά τράπεζας. Θα καταλάβουν πάρα πολλά και θα ανοίξουν τα μάτια τους. Ο κόσμος υποφέρει κυριολεκτικά.

Η ταλαιπωρία από τις δημόσιες υπηρεσίες που με κάθε τρόπο προσπαθούν να αρπάξουν τα λεφτά του πολίτη δεν λέγεται. Καθημερινά διαδραματίζονται δράματα σε οικογένειες. Κατασχέσεις σε λογαριασμούς για χρέη (ακόμα και εικοσαετίας) προς τους δήμους. Αδικοι συμψηφισμοί της Εφορίας με οφειλές που έχουν ρυθμιστεί και πληρώνονται με δόσεις.
Τι σημασία έχει αν έχεις κάνει το κουμάντο σου (με τις δόσεις) και περιμένεις πώς και πώς την επιστροφή φόρου. Θα σου τα πάρουν όλα! Γυναίκα έτρεχε προχθές να κάνει ακατάσχετο λογαριασμό σε τράπεζα, γιατί ο άντρας της έχει χρέη από επιχείρηση, πριν ακόμα παντρευτούν. Και τώρα τα ζητάνε από εκείνη. Απίστευτα πράγματα, τρομερές αδικίες. Ου μπλέξεις, ειδικά με την Εφορία.

Πώς να τα ξέρουν όμως αυτά οι πολιτικοί και οι περισσότεροι δημοσιογράφοι; Απολαμβάνουν την άνεση των γραφείων τους και… πέρα βρέχει. Ασε τον κοσμάκη να υποφέρει.
Γι’ αυτό λοιπόν όποτε ακούω ότι μια κυβέρνηση έχει σκοπό να «ασχοληθεί με την καθημερινότητα» εκνευρίζομαι. Γιατί οι άνθρωποι δεν έχουν ιδέα τι συμβαίνει γύρω τους.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα