Προσφορά αγάπης στη λεβεντογέννα

Στο πλευρό της λεβεντογέννας Κρήτης στέκονται οι... σύντεκνοι από την Αμερική και την Αυστραλία, που σχεδιάζουν την αποστολή χρημάτων και υγειονομικού υλικού στο νησί, με σκοπό τη στήριξη άπορων οικογενειών, συσσιτίων, κοινωνικών παντοπωλείων, νοσοκομείων και κέντρων υγείας. Η Παγκρητική Ενωση Αμερικής (ΠΕΑ) έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 75.000 δολάρια και υγειονομικό υλικό αξίας 300.000 ευρώ, ενώ η Παγκρήτια Ενωση Μελβούρνης (ΠΕΜ) είναι έτοιμη να προσφέρει άλλα 20.000 δολάρια.

 

«Καλούμαστε όλοι να βοηθήσουμε, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, τον δοκιμαζόμενο λαό της Κρήτης, όπως έχει πράξει σε κάθε δύσκολη στιγμή στο παρελθόν η ένωσή μας» λέει ο πρόεδρος της ΠΕΑ Τζον Μάνος. Η ΠΕΑ προχώρησε πριν από λίγο καιρό στη σύσταση ειδικής φιλανθρωπικής επιτροπής, που ασχολείται με τη συγκέντρωση χρημάτων και αναζητά νέους τρόπους ενίσχυσης των κατοίκων της Κρήτης. Σε πρώτη φάση η ένωση θα στείλει αναλώσιμο υγειονομικό υλικό, που θα διατεθεί στα νοσοκομεία της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, και τους ερχόμενους μήνες, μετά τη διενέργεια νέων εκδηλώσεων - εράνων, θα ακολουθήσει ένα σημαντικό χρηματικό ποσό, που θα μοιραστεί σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.

 

Μεγάλο έρανο θα διοργανώσει τον Σεπτέμβριο και η ΠΕΜ, που βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με αντίστοιχες οργανώσεις από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τη Νότιο Αφρική. «Το μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι πατριώτες μας δεν μπορεί παρά να μας συγκινήσει βαθιά και να μας κινητοποιήσει. Η βοήθεια που προσφέρουμε τώρα είναι το πρώτο βήμα. Θα ακολουθήσουν κι άλλες προσπάθειες και ελπίζουμε ότι θα υπάρξει μεγάλη ανταπόκριση από τους ομογενείς» αναφέρει ο γεννημένος στην Αυστραλία πρόεδρος της ΠΕΜ Αντώνης Τσουρδαλάκης.

 

Το θέμα της ενίσχυσης των φιλανθρωπικών ιδρυμάτων, νοσοκομείων και κέντρων υγείας της Κρήτης θα συζητηθεί αύριο στο Ρέθυμνο, στην ετήσια γενική συνέλευση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητών, όπου αναμένεται να τεθεί και το θέμα της διοργάνωσης Παγκόσμιου Συνεδρίου Κρητών τον Ιούλιο του 2013 στα Χανιά.

 

 

30.000 € για τα συσσίτια

 

Εξοπλισμό αξίας 30.000 ευρώ για τις ανάγκες των συσσιτίων της Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου Χανίων πρόσφερε χθες ο τοπικός Προμηθευτικός και Καταναλωτικός Συνεταιρισμός ΙΝΚΑ. Ο επιθεωρητής των καταστημάτων ΙΝΚΑ Γιάννης Χατζάκης παρέδωσε στον μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνό έναν φούρνο και έναν βραστήρα, που θα χρησιμοποιηθούν για τη σίτιση 950 ατόμων σε όλες τις ενορίες της μητρόπολης. Σημειώνεται ότι είναι η τρίτη φορά που ο συνεταιρισμός προχωρά σε πράξεις στήριξης των φτωχών κατοίκων της περιοχής, καθώς στο παρελθόν είχε προσφέρει ποσότητες τροφίμων αξίας 20.000 ευρώ, που μοιράστηκαν στα περίπου 550 άτομα που επισκέπτονται καθημερινά το κεντρικό συσσίτιο της μητρόπολης.

Ετικέτες: