Αυτοί που μένουν… κι αυτοί που φεύγουν

Αδειάζει η Αθήνα, καθώς κορυφώνεται η έξοδος του Δεκαπενταύγουστου – Ουρές σε λιμάνια, σταθμούς και αεροδρόμιαΑδειάζει σιγά σιγά το κλεινόν άστυ εν όψει και της μεγάλης εξόδου των αδειούχων του Δεκαπενταύγουστου. Οι κάτοικοι της πρωτεύουσας ετοιμάζουν βαλίτσες για κοντινούς ή πιο μακρινούς προορισμούς και επιβιβάζονται σε πλοία, αεροπλάνα και ΚΤΕΛ, αναζητώντας λίγες στιγμές ξεγνοιασιάς και ξεκούρασης, μακριά από τη ρουτίνα και το άγχος της πόλης. Την ίδια στιγμή, το κύμα εξόδου έχει κινητοποιήσει την Τροχαία, η οποία έχει λάβει αυξημένα μέτρα σε όλη την επικράτεια για να ταξιδέψουν οι πολίτες χωρίς παρατράγουδα. 

Ιδιαίτερα αυξημένη ήταν χθες η κίνηση στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, με τους επιβάτες να σχηματίζουν ουρές μπροστά από τα πλοία της γραμμής. Μόνο χθες έφυγαν από το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας 28 δρομολόγια για διάφορα νησιά του Αιγαίου, από τη Ραφήνα 10 δρομολόγια για τις Κυκλάδες και τέσσερα για το Μαρμάρι, και από το Λαύριο έξι δρομολόγια.

Παράλληλα, περισσότεροι από 24.00 επιβάτες και 4.243 οχήματα αναχώρησαν από τον Πειραιά την Πέμπτη, 5.636 επιβάτες με 1.121 οχήματα έφυγαν από τη Ραφήνα και 1.389 άτομα με 402 οχήματα από το λιμάνι του Λαυρίου. Σημειώνεται ότι τα κατά τόπους λιμεναρχεία καλούν τους επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν να είναι τουλάχιστον μία ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα του πλοίου, λόγω αυξημένης κίνησης στους περιμετρικούς δρόμους, ώστε οι διακοπές να ξεκινήσουν με λιγότερα νεύρα!

Κοσμοσυρροή παρατηρείται και στα αεροδρόμια. Μάλιστα, τα στοιχεία δείχνουν ότι η επιβατική κίνηση είναι αυξημένη σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η πληρότητα των πτήσεων σε κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς ξεπερνούν το 90%. Την ίδια στιγμή, έκτακτα δρομολόγια έχουν προγραμματιστεί και από τα ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων, προκειμένου να καλυφθεί η αυξημένη ζήτηση για εισιτήρια προς τουριστικούς προορισμούς της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Η Τροχαία

Σε εγρήγορση βρίσκεται εν όψει του κύματος εξόδου η Τροχαία, η οποία έχει λάβει εντατικά μέτρα στο οδικό δίκτυο της χώρας, προκειμένου, μεταξύ άλλων, να αποφευχθούν ατυχήματα και να μην υπάρξει κυκλοφοριακή συμφόρηση, ενώ θα γίνονται και έλεγχοι για επικίνδυνες παραβάσεις, όπως η υπερβολική ταχύτητα και η οδήγηση από την επήρεια αλκοόλ.

Σημειώνεται ότι η Τροχαία συμβουλεύει όσους ταξιδέψουν με αυτοκίνητο να προσέχουν κατά την οδήγηση, να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.
Επισημαίνεται ότι τις ημέρες εξόδου θα ισχύουν επίσης οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου. Υπενθυμίζεται ότι από χθες η Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ταξιδιώτες, επιστρέφει τις πινακίδες κυκλοφορίας που έχει αφαιρέσει μετά την καταβολή του αντίστοιχου προστίμου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα