Αθλιότητες Κυρίτση για Παπαχρήστου

Ντροπή! Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στη χρυσή πρωταθλήτρια για παλιό μήνυμά της σε social media

Στη «σταύρωση» της αθλήτριας Βούλας Παπαχρήστου για πολιτικούς λόγους επιμένει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης, ο βουλευτής που συνέκρινε -κατά δήλωσή του- την ντροπή που ένιωσε ως μαθητής της τρίτης δημοτικού, όταν «κατουρήθηκε», με την ψήφιση από τον ίδιο του τρίτου Mνημονίου, ο βουλευτής που υπερασπίστηκε την επιλογή του να ψηφίσει «Ναι» «σε κάτι που δεν πιστεύω» στη Βουλή, παρότι θεωρούσε την ψήφο του αυτή ως την «πιο εξευτελιστική στιγμή» στη ζωή του, μόνο και μόνο για να κρατηθεί το κόμμα του στην εξουσία.

Ο Γιώργος Κυρίτσης, που εξαπέλυσε πυρά κατά του Αλέξη Τσίπρα χαρακτηρίζοντας «κακή επιλογή τα συγχαρητήρια του πρωθυπουργού στην Παπαχρήστου», επέμεινε στην άποψή του αυτή και, με νεότερη παρέμβασή του, υποστήριξε ότι «οι αθλητές αποτελούν πρότυπα» για τη νεολαία και πως επειδή «ο αθλητισμός είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τις αξίες του ανθρωπισμού, αυτή η απαίτηση είναι πιο ισχυρή για ανθρώπους που φορούν το εθνόσημο».

Επιμένοντας να καταδικάζει για μια προ εξαετίας ανάρτησή της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης τη Βούλα Παπαχρήστου, η οποία έχει ζητήσει συγγνώμη για το «Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα, τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου θα τρώνε σπιτικό φαγητό», ο κ. Κυρίτσης σημείωσε: «Αν είχα κάνει τόσο μεγάλη χοντράδα, θα είχα φροντίσει το επόμενο διάστημα να πηγαίνω σε σχολεία να μιλάω για τον ρατσισμό. Θα περίμενα ένας αθλητής της Εθνικής ομάδας τόσο προβεβλημένος να έχει αναλάβει μια ενεργό δράση στην αντίθετη κατεύθυνση. Δεν το είδα αυτό».

Ωστόσο, στον χώρο του διαδικτύου η κοινή γνώμη είναι διχασμένη σε σχέση με το αν πρέπει να ταυτίζεται η αθλητική επίδοση με τα «πιστεύω» και τις απόψεις κάθε αθλητή. Η αθλήτρια, που είχε αποκλειστεί από την ολυμπιακή ομάδα την επίμαχη περίοδο για εκείνη τη δήλωσή της, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Εχω πει 100 φορές “συγγνώμη”. Τι άλλο να κάνω; Θέλουν να με κρεμάσουν στο Σύνταγμα; Να με σταυρώσουν; Ας με σταυρώσουν... Ολοι κάνουμε λάθη, κι εγώ μέσα από το λάθος μου μαθαίνω ακόμη. Τότε ήμουν χάλια με την κριτική. Τώρα δεν με αγγίζει, έχω τη συνείδησή μου καθαρή. Εχω την οικογένειά μου, το παιδί μου. Εχω γίνει μητέρα, είμαι σύζυγος. Αυτούς δεν θέλω να μου πειράξει κανείς. Το παιδί μου είναι το παν και θέλω να το σεβαστούν. Εμένα πια δεν με κλονίζουν».

Η «τιμωρία» Κούβελου

Η χρυσή τριπλουνίστρια Βούλα Παπαχρήστου βρέθηκε λίγες ώρες μετά τη μεγάλη επιτυχία της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στο στόχαστρο ορισμένων, που έβγαλαν πάλι στο προσκήνιο ένα «λάθος» του παρελθόντος. Συγκεκριμένα, το προ εξαετίας σχόλιό της στο twitter, που κρίθηκε ρατσιστικό από τον τότε πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Ισίδωρο Κούβελο, της στέρησε το όνειρο για συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο. Η απολογία της δεν είχε κάνει το αυτί του Κούβελου να... ιδρώσει. Ευτυχώς, όμως, δεν της έκοψε τα φτερά.