Απίστευτο! Ατομο με αναπηρία παρέμεινε εγκλωβισμένο σε γκαράζ φεριμπότ

Ταξίδεψε στη Θάσο μέσα στο Ι.Χ. του, καθώς το φεριμπότ δεν έχει υποδομέςΝτροπή! Στην Ελλάδα του 2018 και της τουριστικής ανάπτυξης, ένα άτομο με αναπηρία παρέμεινε εγκλωβισμένο στο Ι.Χ. του, στο γκαράζ του φεριμπότ για Θάσο, επειδή το πλοίο δεν διαθέτει ασανσέρ και δεν μπορούσε να ανέβει στο κατάστρωμα από τις σκάλες! 

Το ντροπιαστικό σκηνικό το κοινοποίησε ο ίδιος ο παθών, και άτομο με αναπηρία, Δημήτρης Αντωνίου, μέσα από τον λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αναρτώντας και τη σχετική φωτογραφία.

Μάλιστα, ο κ. Αντωνίου περιγράφει ότι για πρώτη φορά στη ζωή του μετά το ατύχημα που τον καθήλωσε στο αμαξίδιο αποφάσισε να πάει σε νησί, ενώ, όντας παγιδευμένος στο γκαράζ του φεριμπότ, οι φίλοι του, που ανέβηκαν στο κατάστρωμα, έβγαλαν φωτογραφίες από το νησί για να του τις δείξουν.
Αξιοσημείωτο είναι ότι η διαδρομή του φεριμπότ για Θάσο διαρκεί λίγη ώρα. Σε διαφορετική περίπτωση, οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν θα δυσκόλευαν σημαντικά όποιον επιβάτη παρέμενε εντός του οχήματος μέσα στο γκαράζ του πλοίου.


Τι έγραψε

«Εδώ βλέπετε εμένα “παγιδευμένο” με το αναπηρικό μου αμαξίδιο μέσα στο αυτοκίνητο, σε μια πλατφόρμα στάθμευσης των οχημάτων ενός φεριμπότ που πάει προς Θάσο. Ξέρετε γιατί; Είπα φέτος να προσπαθήσω να κάνω διακοπές 2-3 μέρες στην Καβάλα και σκέφτηκα “γιατί να μην πάω και σε ένα νησί (πρώτη φορά μετά το ατύχημα);”, μια και η Θάσος είναι απέναντι. Στην αρχή ενθουσιάστηκα με την ιδέα! Αμέσως όμως συνάντησα δυσκολίες, που δεν μπορούσα να πιστέψω ότι είναι αληθινές! Σχεδόν κανένα φεριμπότ δεν έχει προδιαγραφές (ασανσέρ ή κάτι αντίστοιχο) ώστε το αναπηρικό αμαξίδιο να μπορεί να βγαίνει από το αυτοκίνητο και να ανεβαίνει στο κατάστρωμα του πλοίου. Ισα ίσα, μου έκαναν και “χάρη” που μου το επέτρεψαν, γιατί σε πιο μακρινά ταξίδια για λόγους ασφαλείας δεν γίνεται να μένω εκεί κάτω. Αλλά ούτε και πάνω μπορώ να ανέβω» έγραψε ο κ. Αντωνίου προσθέτοντας: «Δεν θα κάτσω να ψάξω τους νόμους, γιατί είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν και αποκλείεται να “επιτρέπουν” κάτι τέτοιο. Απλά κανενός δεν του καίγεται καρφί για το αν “εγώ” στην αναπηρική καρέκλα στερούμαι το δικαίωμα να ταξιδέψω σαν άνθρωπος με το πλοίο, αντί να ντροπιάζομαι και να θλίβομαι με αυτή την απαράδεκτη αντιμετώπιση… Μια ακόμη μάχη μόλις ξεκίνησε…»

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα