Πόλεμος με επίκεντρο τον γιο του Σαμαρά

Αγρια κόντρα για τις συνθήκες απόλυσης πρώην καθηγήτριάς τουAγρια πολιτική κόντρα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. ξέσπασε με αφορμή δημοσιεύματα και αναρτήσεις στα social media που αναφέρονται στον γιο του Αντώνη Σαμαρά, συνδέοντας την απομάκρυνση της καθηγήτριας του σχολείου στο οποίο φοιτούσε ο γιος του πρώην πρωθυπουργού με το ότι, όπως είχε καταγγελθεί, η συγκεκριμένη καθηγήτρια (η οποία δεν βρίσκεται πια στη ζωή) τον έπιασε να αντιγράφει στις εξετάσεις. Ο πρώην πρωθυπουργός προέβη σε μια οργισμένη αντίδραση αποστέλλοντας εξώδικα, ενώ κάλεσε τον εκδότη της εφημερίδας «Documento» Κώστα Βαξεβάνη και τον πρόεδρο των Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ) Μιχάλη Κουρουτό να ανασκευάσουν άμεσα απειλώντας με μηνύσεις και αγωγές. 

Ο πρώην πρωθυπουργός επικαλείται απόφαση δικαστηρίου (1790/2015), που, όπως αναφέρει, «εκδόθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ» και «πιστοποίησε ότι οι κατηγορίες κατά του γιου μου ήταν αναληθείς και ότι η απομάκρυνση της καθηγήτριας δεν είχε καμία σχέση με τις συκοφαντίες αυτές». Σε αυτό το πλαίσιο επιτίθεται στον πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ και τον Κ. Βαξεβάνη ότι σχεδιάζουν την «ηθική εξόντωση» ενός παιδιού «που το μόνο του αμάρτημα είναι ότι ο πατέρας του τυχαίνει να λέγεται Αντώνης Σαμαράς».

«Επιβάλλεται να μην επιτρέψω ποτέ και σε κανέναν να χρησιμοποιήσει την οικογένειά μου προκειμένου να χτυπήσει εμένα» υπογραμμίζει ο κ. Σαμαράς και σημειώνει: «Ως εδώ η χυδαιότητα και η πολιτική αλητεία του ΣΥΡΙΖΑ».

Την παρέμβαση Σαμαρά ακολούθησε πόλεμος δηλώσεων. Για «έξαλλη στάση» και «φρασεολογία υποκόσμου» κατηγόρησε τον πρώην πρωθυπουργό ο ΣΥΡΙΖΑ, που τόνισε ότι ακολουθεί την τακτική της Ν.Δ. στα σκάνδαλα όπου εμπλέκονται «γαλάζια» στελέχη και «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης». Για «άθλιες πρακτικές» της κυβέρνησης με «σπίλωση» πολιτικών αντιπάλων μέσω συγγενών τους κάνει λόγο η Ν.Δ., η οποία τόνισε: «Πετούν λάσπη ακόμη και πάνω από τις στάχτες».

«Κατά τ’ άλλα αριστεία. Ο πρώην πρωθυπουργός, η σιωπούσα Ν.Δ. και η διοίκηση του Κολλεγίου οφείλουν απαντήσεις» δήλωσε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ενώ σε απάντησή του στον κ. Σαμαρά ο κ. Βαξεβάνης ανέφερε: «Για σεβασμό στη νεκρή καθηγήτρια ούτε λόγος».
Στην αντιπαράθεση ενεπλάκη και ο Αδωνις Γεωργιάδης, που χαρακτήρισε «αποβράσματα» τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα