«Μαγνήτης» τα ακίνητα της Θεσσαλονίκης

Οι ξένοι επενδυτές τόνωσαν την αγορά! «Χτυπούν» κτίρια και μικρά διαμερίσματαΘετικές προοπτικές διαβλέπουν στην αγορά ακινήτων της Θεσσαλονίκης επενδυτές που δραστηριοποιούνταν σε αγορές του εξωτερικού, όπως το Ισραήλ, δίνοντας έμφαση στη βόρεια Ελλάδα, σύμφωνα με όσα είπε στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων ο πρόεδρος της Ενωσης Μεσιτών Ακινήτων Πιστοποιημένων Πραγματογνωμόνων Ελλάδας Νίκος Μανομενίδης.

«Είδαμε επενδυτές να φεύγουν από κάποιες αγορές που πήραν υπεραξίες – και αυτό το είδαμε πάρα πολύ έντονα στη Θεσσαλονίκη, από επενδυτές που είχαν ακίνητα στο Ισραήλ και στην Κωνσταντινούπολη.

Εκεί, πλέον, θεώρησαν ότι οι τιμές είχαν φτάσει στο ανώτερο σημείο, οπότε ξεκίνησαν να πουλάνε ακίνητα σε εκείνες τις περιοχές και θεώρησαν ότι η Ελλάδα είναι μια πολλά υποσχόμενη περιοχή στην αγορά ακινήτων. Ετσι, ήρθαν και ξεκίνησαν να κάνουν επενδύσεις εδώ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μανομενίδης. Παρουσιάζοντας την κινητικότητα που καταγράφεται στον χώρο της αγοράς ακινήτων, ο κ. Μανομενίδης τόνισε πως πρόκειται για επενδύσεις σε πολλά μικρά διαμερίσματα ή σε πολύ μεγάλα κτίρια.

«Αυτό που βλέπουμε είναι είτε πολύ μικρά ακίνητα -αλλά μπορεί και πολλά μικρά, δηλαδή υπάρχουν επενδυτές που έχουν επενδύσει σε πάνω από 60 διαμερισματάκια- είτε πολύ μεγάλα κτίρια. Δεν υπάρχει ενδιάμεση αγορά. Δηλαδή, η αγορά των 150.000 μέχρι 300.000 ευρώ δεν υπάρχει, υπάρχουν πάρα πολλές μικρές αγορές». Πλέον, σύμφωνα με τον κ. Μανομενίδη, η κατώτερη τιμή για ένα διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης διαμορφώνεται στα 700 ευρώ/ανά τ.μ., ενώ πριν από δύο χρόνια ήταν στα 400-500 ευρώ (για παλιό διαμέρισμα).

Αυτή η νέα εξέλιξη προστίθεται στο σταθερό ενδιαφέρον των αλλοδαπών αγοραστών -και δη όσων προέρχονται από τις βαλκανικές χώρες-, το οποίο ήταν ιδιαίτερα έκδηλο και την περίοδο της κρίσης. «Οι αλλοδαποί αγοραστές την περίοδο της κρίσης ήταν οι βασικοί επενδυτές στην Ελλάδα. Στη βόρεια Ελλάδα είχαμε πάρα πολλούς Βαλκάνιους που έκαναν μικρές επενδύσεις, δηλαδή από 15.000 μέχρι το ανώτερο 100.000 ευρώ. Οι περισσότερες συναλλαγές ήταν περίπου στα 50.000 ευρώ, σε μικρά διαμερίσματα κυρίως μέσα στην πόλη, αλλά είχαν παρατηρηθεί -και τελευταία έχουν αυξηθεί πάρα πολύ- συναλλαγές στα κοντινά παράλια, σε Περαία και Αγ. Τριάδα» τόνισε ο κ. Μανομενίδης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα