Αποθέωση Λάκη στην Επίδαυρο

Το κοινό πλημμύρισε το θέατρο, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στον Λαζόπουλο, που πρωταγωνίστησε στους «Βατράχους»Από τη
Μαρία Ανδρέου

Οι επικριτές του Λάκη Λαζόπουλου… νικήθηκαν στην Επίδαυρο! Ο κόσμος έγινε μια μεγάλη ασπίδα για να προστατεύσει τον αγαπημένο ηθοποιό -από τον συντονισμένο πόλεμο που έχει δεχτεί τα τελευταία χρόνια-, γι’ αυτό και πλημμύρισε ασφυκτικά το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου!

Το κοινό αποθέωσε την παράσταση «Βάτραχοι» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Κώστα Φιλίππογλου, την Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Αυγούστου, με τους Λάκη Λαζόπουλο ως Ευριπίδη και Ξανθία, τη Σοφία Φιλιππίδου ως θεό Διόνυσο, τον Δημήτρη Πιατά ως Ηρακλή και τον Αντώνη Καφετζόπουλο ως Αισχύλο, με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα και τις δύο μαγικές βραδιές. Στην κατάμεστη Επίδαυρο γινόταν το αδιαχώρητο και η «δημοκρατία» βρέθηκε εκεί.

Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες που ανέβασε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Instagram (Lakislazopoulos_official) ο Λάκης Λαζόπουλος, ο οποίος μετά την παράσταση δεν σταμάτησε να δέχεται συγχαρητήρια από μικρούς και μεγάλους θαυμαστές, που έσπευσαν να τον χαιρετήσουν και να ζητήσουν αυτόγραφα και φωτογραφίες μαζί του.

Μάλιστα, έπειτα από αρκετή ώρα, και ενώ ο Λάκης Λαζόπουλος ετοιμαζόταν να φύγει από το αρχαίο θέατρο, ένας οδηγός πούλμαν τού κόρναρε στο πάρκινγκ με… νόημα για να μπει στο λεωφορείο και να δεχτεί από κοντά, για ακόμα μια φορά, το συγκινητικό χειροκρότημα των ανθρώπων που μόλις είχαν δει την παράσταση. Ο ίδιος, σαστισμένος, έλεγε μοναχά μια λέξη: «Ευχαριστώ»! Μετά έγραψε στο Instagram: «Υπάρχει μια στιγμή που συναντιέσαι με τις αιώνιες αξίες. Η Επίδαυρος είναι ο τόπος συνάντησης. Αυτός ο ήχος ο μαγικός, που κάνει το βράδυ μακρύ, απίστευτο και απέραντο. Η καρδιά μου ακόμη χτυπά. Δεν θα κοιμηθώ απόψε από την ένταση. Μόνο η Επίδαυρος μπορεί να σου χαρίσει ένα τέτοιο βράδυ».

Να σημειωθεί ότι την Παρασκευή το βράδυ η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου συνεχάρη από κοντά όλον τον θίασο και υπογράμμισε ότι ήταν μια από τις καλύτερες αριστοφανικές παραστάσεις, στις οποίες δεν έχει πειραχτεί το αρχικό κείμενο, αλλά ωστόσο προσφέρει μια δροσερή ματιά που σου δημιουργεί ευφορία. Και πράγματι, κανείς άλλος ηθοποιός δεν θα μπορούσε να υποδυθεί τόσο βακχικά τον θεό Διόνυσο όσο η Σοφία Φιλιππίδου και κανείς άλλος καλλιτέχνης εκτός από τον Λάκη Λαζόπουλο δεν θα μπορούσε να υπηρετήσει με σπιρτάδα δύο διαφορετικούς ρόλους, τον δούλο Ξανθία και τον αλαζονικό Ευριπίδη, σε μια μάχη με τον χρόνο και τη χροιά της φωνής του.

Υπέροχος ως Ηρακλής ο Δημήτρης Πιατάς, απέδειξε για ακόμη μια φορά το έμφυτο κωμικό ταλέντο του, ενώ εξαιρετικός και με ιδιαίτερο ταμπεραμέντο ήταν και ο Αντώνης Καφετζόπουλος ως υπερόπτης Αισχύλος. Ο Χορός με τους νεαρούς ηθοποιούς έδωσε κίνηση, ενέργεια και μουσικότητα σε όλη τη σκηνή. Το κοινό χειροκρότησε με πολλή δύναμη σε τρεις συγκεκριμένες φράσεις του έργου: «Η πόλη δεν μπορεί να σωθεί ακόμη και με τους ποιητές», «Η δημοκρατία έχει μακρύ δρόμο» και «Η πειθώ έχει για ιερό ναό της τον λόγο».

Επόμενο ραντεβού, στο Ηρώδειο

Το επόμενο σημαντικό ραντεβού του θιάσου με τους θεατές είναι κάτω από την Ακρόπολη, στο Ηρώδειο, στις 3 Σεπτεμβρίου, και η αριστοφανική παράσταση θα δοθεί και σε άλλα θέατρα της Αττικής, και όχι μόνο. Η υπόθεση του έργου έχει ως εξής: Στους «Βατράχους», κωμωδία που διδάχτηκε στα Λήναια το 405 π.Χ., ο Διόνυσος, απογοητευμένος από την πενία των δραμάτων που παρουσιάζονται στην Αθήνα, καθώς οι μεγάλοι τραγικοί έχουν πεθάνει, κατεβαίνει στον Κάτω Κόσμο προκειμένου να φέρει πίσω έναν μεγάλο ποιητή, ικανό να σώσει την πόλη από την παρακμή. Για τον σκοπό αυτόν διοργανώνει έναν ποιητικό αγώνα ανάμεσα στον Αισχύλο και τον Ευριπίδη. Και καλύτερος για τον Αριστοφάνη, που σατιρίζει ανελέητα τα νεωτερικά ήθη, άρα και τον τότε εκπρόσωπό τους Ευριπίδη, αναδεικνύεται ο Αισχύλος. Ο Αισχύλος θα είναι ο νικητής. 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα