Τα κλειδιά του Αγίου Ορους στον «εκλεκτό» του Ιερωνύμου

Ο Κωνσταντίνος Δήμτσας ορίστηκε χθες νέος πολιτικός διοικητής της μοναστικής πολιτείας. Ποιοι έδωσαν το «παρών» στις ΚαρυέςΠραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στις Καρυές του Αγίου Ορους -παρά τις αντιδράσεις- η τελετή εγκατάστασης του νέου πολιτικού διοικητή της μοναστικής πολιτείας Κωνσταντίνου Δήμτσα. 

Στην τελετή για την εγκατάσταση του άνευ πτυχίου «εκλεκτού» του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου το «παρών» έδωσαν μέλη της Ιεράς Κοινότητας, μοναχοί, επίσημοι και υπηρεσιακοί παράγοντες. «Να είστε βέβαιοι ότι θα μεταφέρω καλή τη πίστει προς τα αρμόδια όργανα του κράτους τα κατά καιρούς ανακυπτόμενα αιτήματα και ζητήματα. Η ελληνική πατρίδα μας φέρει το μοναδικό προνόμιο να έχει εντός της επικράτειάς της την αγιώνυμο Αθωνική Πολιτεία. Είμαι βέβαιος ότι αναγνωρίζει πλήρως την απορρέουσα τιμή και ευλογία, αλλά και ευθύνη» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο νέος πολιτικός διοικητής του Αγίου Ορους.

Η τελετή

Ο κ. Δήμτσας εξέφρασε, επίσης, τον σεβασμό και την αγάπη του για την Ιερά Κοινότητα, ως ανώτατη διοικητική Αρχή του Αγίου Ορους και ως εκπρόσωπο του αγιορείτικου μοναχισμού, ζητώντας και τις ευχές των «σεπτών καθηγουμένων» των αδελφοτήτων των 20 μονών του Αθωνα. Τον κ. Δήμτσα προσφώνησε στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου, εκ μέρους της Ιεράς Κοινότητας, ο πρωτεπιστάτης Στέφανος.

Ο κ. Δήμτσας εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του και προς τον απερχόμενο πολιτικό διοικητή Αρίστο Κασμίρογλου για την επιτυχή επιτέλεση και περάτωση του έργου του. Ο νέος πολιτικός διοικητής του Αγίου Ορους είναι δημοσιογράφος και διευθυντής της ανθρωπιστικής οργάνωσης «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως είχε γράψει η «δημοκρατία» στο φύλλο της 3ης Αυγούστου, οι πληροφορίες -τότε- για απομάκρυνση του πολιτικού διοικητή του Αγίου Ορους Αρίστου Κασμίρογλου και η τοποθέτηση στη θέση τού διευθυντή της ΜΚΟ της Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή» είχαν προκαλέσει ενόχληση στο Φανάρι και προσωπικά στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, αλλά και αρνητική αίσθηση σε εκκλησιαστικούς κύκλους στο Αγιο Ορος και στην Εκκλησία της Ελλάδος. Για πρώτη φορά στα χρονικά παρακάμφθηκε το Φανάρι στην επιλογή του πολιτικού διοικητή του Αγίου Ορους, παρότι υπάγεται στη δικαιοδοσία του.

Μάλιστα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος φέρεται ότι είχε διαμηνύσει την αντίρρησή του στην πρόταση του Αλέξη Τσίπρα να διαδεχθεί ο Κωστής Δήμτσας τον Αρίστο Κασμίρογλου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα