Εκατό εφημερίδες κόντρα στον «πόλεμο» Τραμπ!

Με σύνθημα «ο βρόμικος πόλεμος ενάντια στην ελευθερία του Τύπου πρέπει να σταματήσει», περισσότερες από 100 εφημερίδες σε ολόκληρες τις ΗΠΑ θα κυκλοφορήσουν την Πέμπτη 16 Αυγούστου με κύρια άρθρα κατά της επίθεσης του Ντόναλντ Τραμπ στα μέσα ενημέρωσης.Η εφημερίδα «Boston Globe», η οποία ηγείται της πρωτοβουλίας, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Οι εκδόσεις, όποια και αν είναι η πολιτική τους, θα μπορούσαν να κάνουν μία ισχυρή δήλωση με το να συνεργαστούν στην κοινή υπεράσπιση του επαγγέλματος καθώς και στον ζωτικό ρόλο του στην κυβέρνηση από και για τον λαό».

Στο κάλεσμα της κορυφαίας ημερήσιας εφημερίδας της Βοστόνης -είναι μία από τις 25 πιο δημοφιλείς εφημερίδες των ΗΠΑ- ανταποκρίθηκαν εξίσου μεγάλες εφημερίδες, ενώ την εκστρατεία στηρίζει και η ένωση δημοσιογράφων των Ηνωμένων Πολιτειών. Στο φύλλο της 16ης Αυγούστου, όλες οι εφημερίδες -καθεμία με διαφορετικό τρόπο- θα δημοσιεύσουν ένα άρθρο γνώμης, το οποίο θα επικεντρώνεται στους κινδύνους που ελλοχεύουν από τις συστηματικές επιθέσεις στον Τύπο από την κυβέρνηση Τραμπ. Την ίδια ώρα ο ύπατος αρμοστής των ΟΗΕ Ζέιντ Ράαντ αλ Χουσεΐν προειδοποιεί ότι η ρητορική Τραμπ κατά των ΜΜΕ είναι στα «όρια της υποκίνησης βίας», γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε λογοκρισία και σε επιθέσεις κατά δημοσιογράφων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα