Ετοιμάζει έξωση η Κονιόρδου μέσω… VAR

Σε δεύτερο πλάνο η υπουργός σε βίντεο για τα μουσεία, στο οποίο πρωταγωνιστεί ο… υφυπουργός της Το ηλεκτρονικό εισιτήριο για τους αρχαιολογικούς χώρους, τα μουσεία και τα μνημεία της χώρας διαφημίζει το Μέγαρο Μαξίμου με νέο σποτ, το οποίο όμως έχει μια ιδιαιτερότητα που κρύβει ένα βαθύτερο… νόημα, καθώς εμφανίζεται σε πρώτο πλάνο ο υφυπουργός Πολιτισμού Κωνσταντίνος Στρατής και σε δεύτερο πλάνο η υπουργός Λυδία Κονιόρδου. 

Η πρωταγωνιστική εμφάνιση του υφυπουργού στα θέματα πολιτισμού και στο σχετικό σποτάκι μόνο τυχαία δεν είναι. Ο Κωνσταντίνος Στρατής, ο οποίος ηλικιακά ανήκει στη «γενιά Τσίπρα», τυγχάνει της απόλυτης εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού και προορίζεται, όπως λέγεται, να αναλάβει τη θέση της κυρίας Κονιόρδου στον επερχόμενο ανασχηματισμό.

Η νυν υπουργός από καιρό έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια στο Μέγαρο Μαξίμου και η απομάκρυνσή της είχε εξεταστεί στην προηγούμενη αλλαγή του κυβερνητικού σχήματος. Τότε, η ηθοποιός «την είχε γλιτώσει» την τελευταία στιγμή, αλλά, όπως φαίνεται, δεν θα έχει την ίδια καλή τύχη και στην επόμενη αλλαγή του κυβερνητικού σχήματος.

Η κυρία Κονιόρδου είχε απασχολήσει τα επιτελικά κλιμάκια τον Μάιο του 2017 με αφορμή το «σίριαλ» του Ελληνικού, όταν ζήτησε την επανεξέταση του διατηρητέου χαρακτήρα τριών κτιρίων του παλιού αεροδρομίου – μια απόφαση που ανακλήθηκε μέσα σε λίγες ώρες, εν μέσω αντιδράσεων αλλά και συστάσεων από το Μέγαρο Μαξίμου. Η υπουργός Πολιτισμού, με μια κίνηση που μπορούσε να προκαλέσει νέες καθυστερήσεις στην επένδυση, είχε αποφασίσει αρχικά να αναπέμψει απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων, με την οποία κρίνονταν μη διατηρητέα τα τρία κτίρια, προκαλώντας εκνευρισμό στον Αλέξη Τσίπρα, που έσπευσε να στείλει αυστηρό μήνυμα.

Ως αποτέλεσμα, το υπουργείο Πολιτισμού ανακάλεσε την αναπομπή, ωστόσο οι αρνητικές εντυπώσεις έμειναν για την κυρία Κονιόρδου, η οποία έκτοτε μπήκε στη «μαύρη λίστα».

Σε χθεσινή ανάρτηση, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε με θερμά λόγια στην εισαγωγή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, χαρακτηρίζοντάς το «τομή» στα πολιτιστικά πράγματα: «Ο πολιτισμός είναι η μεγάλη αξία της χώρας μας, η πυξίδα μας για το μέλλον. Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ολοκλήρωσε μια σημαντική τομή: το ηλεκτρονικό εισιτήριο για αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία της χώρας».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα