«Πάγος» στα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης!

Με εντολή ΓΕΕΘΑ μπαίνει τέλος σε ορισμένες «φιλικές» δραστηριότητες που σχετίζονταν με τους γείτονεςΠαγώνει» με εντολή του ΓΕΕΘΑ σειρά κοινών δραστηριοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας και της Τουρκίας από τη δέσμη Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) που έχει υπογραφεί ανάμεσα στις δύο χώρες για την αποφυγή των εντάσεων, λόγω της συνεχιζόμενης προκλητικής στάσης της Αγκύρας, με τις συνεχείς παραβιάσεις στο Αιγαίο. Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας Hellas Journal, με έγγραφο του ΓΕΕΘΑ προς τους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων (ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ) δίνεται η εντολή αναστολής συγκεκριμένων «φιλικών» δραστηριοτήτων που σχετίζονταν με την Τουρκία σε πρώτη φάση, κάτι που μπορεί να σημαίνει ότι αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλα «αντίποινα» από την ελληνική πλευρά. 

Σε κάθε περίπτωση, η άρση τμήματος των ΜΟΕ από την πλευρά των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων μπορεί να σηματοδοτεί την αρχή του τέλους της ελληνικής… ανοχής, που επιδεικνύουν η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία καθημερινά μπροστά στις ανεξέλεγκτες τουρκικές προκλήσεις σε ξηρά, αέρα και θάλασσα, οι οποίες όσο μένουν αναπάντητες τόσο κλιμακώνονται σε ένταση και συχνότητα.
Για την ώρα, παύουν οι εκατέρωθεν εθιμοτυπικές επισκέψεις ανώτατων αξιωματικών, οι επισκέψεις τάξεων των Στρατιωτικών Σχολών (Ευέλπιδες, Ικαροι, δόκιμοι) στην Τουρκία και κάθε είδους κοινές αθλητικές δραστηριότητες και άλλες εκδηλώσεις (στρατιωτικοί αγώνες ποδοσφαίρου κ.λπ.). Δεν είναι ακόμα γνωστές η επόμενη φάση της ελληνικής αντίδρασης στην τουρκική προκλητικότητα και η επόμενη δέσμη μέτρων ως απάντηση στις προκλήσεις, ωστόσο σε αυτή τη φάση κρίθηκε αναγκαία η λήψη των παραπάνω μέτρων, ως μια πρώτη αντίδραση στις συνεχείς παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου.

Με τους ομήρους

Η απόφαση για ματαίωση των ΜΟΕ σχετίζεται ευθέως και με την παράνομη φυλάκιση στην Αδριανούπολη των δύο Ελλήνων αξιωματικών. Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών ο υπουργός Εθνικής Αμυνας κατηγόρησε ευθέως τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν ότι σχεδίασε ο ίδιος τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, με σκοπό να τους χρησιμοποιήσει ως διπλωματικό άσο στο μανίκι του για να εξαναγκάσει την ελληνική κυβέρνηση να ανταλλάξει τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που ζήτησαν και πήραν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα