Επιμένει ο Κουβέλης για τις γαλλικές φρεγάτες

Κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων αναμένει η ελληνική πλευρά, όπως τουλάχιστον εκφράστηκε από τον Φώτη Κουβέλη, ο οποίος δεν απέκλεισε να υπάρξουν νέα επεισόδια σαν αυτά που σημειώθηκαν στη θαλάσσια περιοχή της Λέρου. Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας, με αφορμή την τουρκική επιθετικότητα και τους εξοπλισμούς, τα… έμπλεξε κάπως, σπεύδοντας από τη μια να διαμηνύσει ότι η Ελλάδα «δεν θα μπει σε εξοπλιστική κούρσα», αλλά, από την άλλη, επανέλαβε τη δήλωση που είχε κάνει παλαιότερα όταν ανακοίνωσε την αγορά γαλλικών φρεγατών που ακόμη εκκρεμεί. «Από την πλευρά μας δεν θα μπούμε σε μία κούρσα εξοπλισμών. Το επίπεδο των εξοπλισμών μας είναι καλό, είμαστε σε διαδικασία ανανέωσης του στόλου των F-16, καθώς και αγοράς γαλλικών φρεγατών» είπε, όταν ρωτήθηκε σχετικά με την αγορά των F-35 από τους Τούρκους και αν αυτά τα μαχητικά νέας γενιάς θα αλλάξουν την ισορροπία δυνάμεων.

Ο κ. Κουβέλης τάχθηκε κατά της παραλαβής των νέων μαχητικών από την τουρκική αεροπορία, προβλέποντας ότι οι Αμερικανοί δεν θα τα αποδεσμεύσουν, ενώ αναφέρθηκε και στην αλλαγή συνόρων στα Βαλκάνια εκφράζοντας τις ανησυχίες της ελληνικής κυβέρνησης: «Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να αλλάξουν τα σύνορα στα Βαλκάνια, αφού αντιστοιχούν στις πραγματικές ανάγκες των λαών της περιοχής».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα