Τσιτσιπά, εσύ, superstar!

Αποφασισμένος για σκληρή δουλειά ο πρωταγωνιστής του Rogers CupΟλος ο κόσμος θαύμασε το ταλέντο του Στέφανου Τσιτσιπά. Ο Ελληνας πρωταθλητής μπορεί να έχασε 2-0 σετ (6-2, 7-6) στον τελικό από τον Ράφα Ναδάλ, πάλεψε όμως στα ίσια απέναντι στον μεγάλο αντίπαλό του και έδειξε ότι το μέλλον τού ανήκει. 

Μάλιστα, ο ίδιος δήλωσε αποφασισμένος να αφιερώσει περισσότερες ώρες στο τένις και να δουλέψει ώστε να μπορέσει κάποια στιγμή να φτάσει να κατακτά τελικούς όπως του Rogers Cup.

«Στον τελικό έμαθα πόσο πρέπει να δουλέψω, πόση απόσταση υπάρχει ανάμεσα στον Ναδάλ και σε μένα στα παιχνίδια μας, πόσο περισσότερα χρειάζομαι. Δεν θέλω να φανώ αγενής, αλλά πρέπει να στρώσω τον… κώλο μου κάτω στο κορτ!

Να δουλέψω περισσότερες ώρες, να γίνω πιο δυνατός και πιο σταθερός στο παιχνίδι στην baseline. Και να αντέχω την πίεση, τη φυσική πίεση στο κορτ, η οποία στον Ναδάλ μοιάζει να μην είναι τίποτα σπουδαίο. 

Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά στο δικό μου παιχνίδι και στο δικό του. Και η υπομονή του Ράφα είναι φανταστική. Ποτέ δεν σπάει. Πάντα θα σε αρπάξει σαν το μπουλντόγκ και θα σε έχει, θα σε κάνει να υποφέρεις στο κορτ. Είναι εκπληκτικό πώς είναι δομημένος ως αθλητής. Εννοώ πως ήταν σαν εμάς τους κανονικούς και κατάφερε να γίνει αυτό το κτήνος, το τέρας που είναι σήμερα. Είναι αλήθεια, δεν το λέω έτσι, αλλά νιώθω αυτό το συναίσθημα όταν παίζω μαζί του. 

Συνεπώς, πρέπει να δουλέψω περισσότερο με την ελπίδα να φτάσω στο επίπεδο αυτό κάποια μέρα» σχολίασε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, επαινώντας και τον Ισπανό τενίστα, ενώ συνεχίζοντας κατέληξε: «Δεν είχα πολλή εμπιστοσύνη πριν, όταν αγωνιζόμουν σε σκληρές επιφάνειες. Δεν ένιωθα οικεία. Τώρα πηγαίνω εκεί. Νιώθω ότι μπορώ να γίνω ένας πλήρης παίκτης. Αισθάνομαι πλέον άνετα. Μπορώ να προσαρμοστώ γρήγορα από το γρασίδι στη σκληρή επιφάνεια και μετά στο χώμα» είπε χαρακτηριστικά ο Τσιτσιπάς, ο οποίος έχει βαλθεί να γίνει ο «πρίγκιπας των κορτ».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα