«Εμφραγμα» στον τουρισμό από την απεργία της ΠΝΟ!

Η απεργία που έχει προκηρύξει για τις 3 Σεπτεμβρίου η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία απειλεί να κλυδωνίσει την πορεία του ελληνικού τουρισμού. Κι αυτό γιατί τον επόμενο μήνα αναμένεται να επισκεφθούν τη χώρα μας περισσότεροι από 3.000.000 ξένοι τουρίστες, καθιστώντας τον Σεπτέμβριο τον τρίτο σημαντικότερο μήνα σε επίπεδο διεθνών αφίξεων για τον ελληνικό προορισμό μετά τον Αύγουστο και τον Ιούλιο. Σύμφωνα με στοιχεία του ΣΕΤΕ, σχεδόν το 10% του συνόλου των άμεσων τουριστικών εσόδων της χώρας εισπράττεται τον Σεπτέμβριο.

Η ΠΝΟ κατέληξε στην απόφαση για απεργία καθώς οι διαπραγματεύσεις με τους ακτοπλόους για την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας κατέληξαν σε αδιέξοδο. Οι συνδικαλιστές υποστηρίζουν ότι επέλεξαν τον Σεπτέμβριο για τις απεργιακές κινητοποιήσεις της ομοσπονδίας προκειμένου να μη δημιουργήσουν προβλήματα στο επιβατικό κοινό κατά την κορύφωση της θερινής περιόδου.

Μεταξύ των αιτημάτων τους είναι η αποκατάσταση της άδικης φορολόγησης των Ελλήνων ναυτεργατών και η επαναφορά των παροχών του Οίκου Ναύτου προς τους ναυτεργάτες.

Η προκήρυξη της απεργίας έχει προκαλέσει την αντίδραση όχι μόνο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας αλλά και των φορέων του τουρισμού. Ηδη ο ΣΕΤΕ έχει στείλει επιστολή στους αρμόδιους υπουργούς, ζητώντας να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια παρέμβασής τους, προκειμένου να αποφευχθεί ο αποκλεισμός της πρόσβασης των ξένων επισκεπτών, αλλά και των Ελλήνων, σε έναν σημαντικό αριθμό προορισμών της χώρας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα