Νέα πυρά από Τούρκους σε Ελληνες ψαράδες

Η υποβάθμιση του επεισοδίου από τον Π. Κουρουμπλή προκαλεί εντύπωση!Νέες σοβαρές καταγγελίες για πυροβολισμούς από τουρκικό αλιευτικό έρχονται να προστεθούν στα ήδη γνωστά και επικίνδυνα περιστατικά που εξελίσσονται στο Αιγαίο, με υπαιτιότητα των Τούρκων ψαράδων, στο πλαίσιο του «πολέμου της τσιπούρας». 

Μετά τις καταγγελίες στο Λιμενικό για το περιστατικό της Λέρου, ο πρόεδρος των γρι-γρι Καβάλας Γιάννης Μανιός κατήγγειλε ακόμα ένα επεισόδιο μεταξύ Τούρκων και Ελλήνων ψαράδων. 

Οπως ανέφερε σε ραδιοφωνική συνέντευξη, το περιστατικό εκτυλίχθηκε στα ανοιχτά της Σαμοθράκης, όπου Τούρκος ψαράς πυροβόλησε για να εκφοβίσει Ελληνα συνάδελφό του. 

«Οι Τούρκοι ψαράδες έχουν αποθρασυνθεί τελείως. Τον χειμώνα, τους είχαμε τέσσερα μίλια από τη Θάσο. 

Οσον αφορά το συγκεκριμένο επεισόδιο, αυτό έγινε δύο ημέρες πριν από το περιστατικό στη Λέρο. 

Ο Τούρκος πυροβόλησε τρεις φορές στον αέρα για εκφοβισμό, στα ανοιχτά της Σαμοθράκης» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μανιός. 

Ο πρόεδρος των γρι-γρι Καβάλας συμπλήρωσε ακόμη, δίνοντας και μια άλλη διάσταση στο όλο θέμα, ότι «δεν είναι μόνο αυτά τα επεισόδια που αντιμετωπίζουμε. Αυτοί (σ.σ.: οι Τούρκοι ψαράδες) βγάζουν τρεις τέσσερις τόνους μικρά ψάρια καθημερινά, χωρίς κανέναν έλεγχο και περιορισμό. Ρυπαίνουν συνεχώς τη θάλασσα πετώντας τεράστιες σακούλες».

Μέσα σε αυτό το κλίμα, εντύπωση προκαλούν οι δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος υποβάθμισε τη σοβαρότητα της καταγγελίας που έχει γίνει στις λιμενικές Αρχές της Λέρου από Ελληνες ψαράδες. Σε ραδιοφωνική συνέντευξη, ο κ. Κουρουμπλής, σχετικά με το επεισόδιο της περασμένης Κυριακής στη Λέρο και τις έρευνες του Λιμενικού, είπε ότι «οι καταθέσεις φάσκουν κι αντιφάσκουν» και συνέστησε ψυχραιμία, διαβεβαιώνοντας ότι η παρουσία του Λιμενικού είναι η πιο προωθημένη σε όλη τη γραμμή των συνόρων. 

Σημειώνεται ότι είχε καταγγελθεί από Ελληνες ψαράδες ότι Τούρκοι συνάδελφοί τους εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων άνοιξαν πυρ κατά ριπάς εναντίον τους. 

Για το περιστατικό, μάλιστα, έγινε και σύσκεψη στη Λέρο, ενώ το ζήτημα κατήγγειλε και ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΚΙΝ.ΑΛ. Δημήτρης Κρεμαστινός.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα