Οι κορυφαίες εφημερίδες των ΗΠΑ κατά του προέδρου

Τις έχει χαρακτηρίσει «εχθρούς του λαού»Περισσότερες από 350 κορυφαίες εφημερίδες των ΗΠΑ -και όχι μόνο- ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της «Boston Globe» και κυκλοφόρησαν χθες με κεντρικό άρθρο κατά του «βρόμικου πολέμου» που έχει εξαπολύσει ο πρόεδρος Τραμπ εναντίον των μίντια, υπερασπιζόμενες την ελευθερία του Τύπου. Ανάμεσά τους, οι «New York Times», η «New York Post», ο «Philadelphia Enquirer», αλλά και ο βρετανικός «Guardian». 

Το κάλεσμα της «Boston Globe», υπό το σύνθημα #EnemyOfNone (Εχθρός Κανενός), αποτελεί μια απάντηση στις συνεχιζόμενες επιθέσεις του Αμερικανού προέδρου κατά κορυφαίων δημοσιογραφικών οργανισμών αλλά και μεμονωμένων δημοσιογράφων, τους οποίους επανειλημμένως έχει χαρακτηρίσει «εχθρούς του λαού», καθώς του ασκούν έντονη κριτική.

Κηλίδα της χώρας

Την ίδια ώρα και για τον ίδιο λόγο -την κριτική απέναντι στο έργο του-, ο Αμερικανός πρόεδρος ανακάλεσε την άδεια πρόσβασης σε απόρρητα εθνικής ασφάλειας του πρώην επικεφαλής της CIA Τζον Μπρέναν. Η συγκεκριμένη άδεια, η ανάκληση της οποίας ανακοινώθηκε χθες, προσφέρει σε υψηλόβαθμους αξιωματούχους πρόσβαση σε ευαίσθητες και απόρρητες πληροφορίες ακόμη και μετά την αποχώρησή τους από τις θέσεις τους. «Κατά παράδοση, οι πρώην επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών και των υπηρεσιών ασφαλείας είχαν άδεια να διατηρούν την πρόσβαση σε πληροφορίες που έχουν χαρακτηριστεί ως απόρρητα εθνικής άμυνας» υπενθύμισε η Σάντερς, υπογραμμίζοντας ότι η πρακτική αυτή αμφισβητείται πλέον.

Λίγο αργότερα, ο Τραμπ χαρακτήρισε «κηλίδα της χώρας» τον Μπρέναν στο twitter, πυροδοτώντας έντονες αντιδράσεις τόσο για τον χαρακτηρισμό όσο και για τη χωρίς προηγούμενο απόφασή του!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα