Αλλοι δύο άνθρωποι «έσβησαν» από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Ακόμη δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές που τους προκάλεσε η λοίμωξη του ιού του Δυτικού Νείλου, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ). Πλέον τα θύματα από τον φονικό ιό που μεταδίδεται μέσω των κουνουπιών ανέρχονται σε πέντε, όλα άνω των 70 ετών.

Ειδικότερα από την αρχή της περιόδου 2018 ως χθες το πρωί είχαν διαγνωστεί 77 κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου, εκ των οποίων τα 62 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το κεντρικό νευρικό σύστημα (εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και 15 είχαν ήπιες εκδηλώσεις (εμπύρετο νόσημα). Εχουν καταγραφεί πέντε θάνατοι ασθενών με λοίμωξη από τον ιό και εκδηλώσεις από το κεντρικό νευρικό σύστημα.

Από τα 77 κρούσματα (πλην των πέντε που έχασαν τη ζωή τους) οι 15 ασθενείς νοσηλεύονται εκτός Εντατικής, οι επτά στην Εντατική, άλλοι τέσσερις δεν νοσηλεύτηκαν, ενώ οι 46 έχουν λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Τα περισσότερα κρούσματα (συνολικά 12) έχουν καταγραφεί στον Δήμο Μεγαρέων και ακόμα οκτώ στον Δήμο Ελευσίνας. Υπενθυμίζεται ότι η ΠΟΕΔΗΝ έκρουσε προ ημερών τον κώδωνα του κινδύνου για την ανησυχητική εξάπλωση του ιού στις περιοχές της Αττικής, ενώ επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση αλλά και την Περιφέρεια.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα