Στα δικαστήρια πρώην ζευγάρι αστυνομικών

Δεύτερη μήνυση από τη γυναίκα, για καθυστέρηση στη διατροφήΕν ώρα υπηρεσίας οι αστυνομικοί έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με περιπτώσεις στις οποίες πολίτες υποβάλλουν μηνύσεις. Ομως, στην Κρήτη συνέβη κάτι πρωτοφανές… Μια γυναίκα αστυνομικός έφτασε στο σημείο να μηνύσει τον πρώην σύζυγό της, ο οποίος κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά με εκείνη, επειδή δεν της είχε καταβάλει τη μηνιαία διατροφή που το δικαστήριο έχει αποφασίσει για τα παιδιά τους! 

Οπως είναι φυσικό, το περιστατικό προκάλεσε αμηχανία και στους συναδέλφους του αστυνομικού, όταν κλήθηκαν να τον συλλάβουν -καθώς αυτή είναι η διαδικασία που ακολουθείται στη συγκεκριμένη περίπτωση-, αφού, όπως είπαν, πρόκειται για έναν άνθρωπο που γνωρίζουν και εκτιμούν ιδιαίτερα. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πατρίς», ο αστυνομικός προσέφυγε ο ίδιος οικειοθελώς στο Τμήμα στο Ηράκλειο, όπου έγινε η σύλληψή του, όταν πληροφορήθηκε ότι η σύζυγός του είχε κάνει τη μήνυση.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο ίδιος φέρεται ότι δεν είχε καταφέρει να συγκεντρώσει τα χρήματα για την τελευταία διατροφή των παιδιών του, και συγκεκριμένα ένα ποσό που αντιστοιχεί σε 450-460 ευρώ, καθώς «ζορίζεται» πολύ οικονομικά. Μάλιστα, η πρώην σύζυγός του δεν είναι η πρώτη φορά που τον καταγγέλλει, καθώς πριν από λίγο καιρό είχε κάνει και πάλι μήνυση, όμως την απέσυρε μετά τις διαβεβαιώσεις του ότι θα είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του. Ακόμα και συνάδελφοί του αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι «είναι πολύ τυπικός και, για να κάνει κάτι τέτοιο, σημαίνει ότι δεν θα είχε τα χρήματα».

Πάντως, η «περιπέτεια» του αστυνομικού είχε αίσιο τέλος, καθώς αφέθηκε ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα, ο οποίος ενημερώθηκε για το περιστατικό τηλεφωνικώς. Σημειώνεται ότι στην εποχή μας είναι πολύ συχνό το φαινόμενο να μην καταβάλλει ο υπόχρεος σύζυγος το ποσό της διατροφής, είτε όταν το ζευγάρι είναι ακόμα εν διαστάσει είτε όταν έχει πάρει διαζύγιο.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο Ποινικός Κώδικας με τη διάταξη του άρθρου 358 θεσπίζει ότι αυτός που παραβιάζει την υποχρέωση διατροφής τιμωρείται με φυλάκιση που φτάνει το ένα έτος.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα