Στα… σκαριά η αντεπίθεση από τους «53»

Η εξαφανισμένη αντιπολιτευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ακονίζει μαχαίρια εν όψει της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματοςΡαντεβού στην προσεχή Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ δίνουν οι «53» της Κουμουνδούρου, οι οποίοι επέλεξαν την απόλυτη «σιωπή» μετά τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου, που όμως έχει πολιτική αναφορά και γίνεται εκκωφαντική όσο παρατείνεται, καθώς το «βαθύ» κόμμα βρίσκεται στα κάγκελα για τον τρόπο που το Μαξίμου επέλεξε να διαχειριστεί επικοινωνιακά την καταστροφή στην ανατολική Αττική. Ο Νίκος Φίλης, λόγου χάρη, και μακρά σειρά κομματικών στελεχών, τις πρώτες μέρες της κρίσης απέφυγαν έντεχνα να τοποθετηθούν δημόσια, αρνούμενοι να βγουν ακόμη και στα κομματικά ΜΜΕ, αφού είχαν σοβαρές ενστάσεις για τους κυβερνητικούς χειρισμούς αλλά και γιατί δεν ήθελαν να ρίξουν λάδι στη φωτιά. 

Την ώρα μάλιστα που η κυβέρνηση δεχόταν πυρά από παντού. Αυτό αναμένεται να πράξουν στη συνεδρίαση του κεντρικού οργάνου που αναμένεται να συγκληθεί μέσα στον Αύγουστο και πάντως πριν από τη μετάβαση του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ.

Μόνη εξαίρεση αποτέλεσε ο βουλευτής Δράμας Χρήστος Καραγιαννίδης, ο οποίος την επομένη μετά την κοινή συνέντευξη Τύπου του Νίκου Τόσκα με τους καρατομηθέντες αρχηγούς Αστυνομίας και Πυροσβεστικής υπό τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, άφησε σοβαρές αιχμές κατά των υπευθύνων, καλώντας παράλληλα να πουν «συγγνώμη» όσοι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο εμπλέκονταν στη διαχείριση της κρίσης. Οι «53» σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις εκφράζουν βαριά δυσφορία για τον τρόπο που λειτούργησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εκείνες τις κρίσιμες ώρες και για την επικοινωνιακή προσπάθεια που επιχειρήθηκε ενώ ακόμη η πυρκαγιά ήταν σε εξέλιξη και δεν ήταν ξεκάθαρη η εικόνα από τον Μαραθώνα.

Η κριτική των «53» δεν στρέφεται μόνο κατά του κ. Τζανακόπουλου και δεν αφορά αποκλειστικά ό,τι έγινε εκείνη τη «Μαύρη Δευτέρα». Στην επόμενη Κ.Ε. άπαντες θα θέσουν συνολικό ζήτημα «ταυτότητας» του ΣΥΡΙΖΑ την επομένη των Μνημονίων, εκφράζοντας ανοιχτά την αντίθεσή τους με περικοπές στις συντάξεις αλλά και προς πρόσωπα του κυβερνητικού σχήματος.

Ειδικά τον Πάνο Καμμένο και τον Νίκο Κοτζιά, καθώς η ένταση στις ελληνορωσικές σχέσεις θα τεθεί επίσης εμφατικά από αυτά τα κομματικά στελέχη. Ο υπουργός Εξωτερικών βρίσκεται από καιρό στο στόχαστρο της Κουμουνδούρου, που του χρεώνει υπέρμετρη φιλοδοξία και προσωπικά παιχνίδια στην άσκηση της εξωτερικής πολιτικής, ενώ για τον υπουργό Αμυνας και τους ΑΝ.ΕΛ. είναι γνωστές οι διαφωνίες του κόμματος.

Στην επερχόμενη Κ.Ε. θα συζητηθεί επίσης η αδρανοποίηση του κομματικού μηχανισμού που αγγίζει βαθμούς αποσύνθεσης, αφού δεκάδες τοπικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Ελλάδα έχουν κατεβάσει ρολά.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα