Βρόμικα κόλπα με Καραμανλή

Επανέρχονται τα σενάρια μεγάλου συνασπισμού στην Ελλάδα εν όψει και της επόμενης μέρας μετά την ολοκλήρωση του τρίτου Μνημονίου, στα οποία κάποιοι κύκλοι θέλουν να εμπλέξουν τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή!Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλης Κεγκέρογλου έκανε μια εξαιρετικά περίεργη δήλωση, λέγοντας ότι «η ανάδειξη του Κώστα Καραμανλή σε Πρόεδρο της Δημοκρατίας μπορεί να σημάνει συνεργασία Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ», ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα ότι το ΚΙΝ.ΑΛ. δεν θα ψηφίσει τον Κώστα Καραμανλή όπως έπραξε και στην περίπτωση Παυλόπουλου.

Αλλά και ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Κύρτσος σε συνέντευξή του στο Ραδιόφωνο 24/7 γνωστοποίησε ανάλογες προθέσεις κύκλων της Ευρώπης. Ο κ. Κύρτσος τόνισε ότι πρόσωπα από την Ευρώπη με δικαίωμα υπογραφής στα ελληνικά ζητήματα διερευνούν το ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ., μετά την έξοδο στις αγορές και το τέλος του Μνημονίου (υπονοώντας ότι σε αυτή την περίπτωση πρόσωπο-κλειδί θα είναι ο Κώστας Καραμανλής).

Ο ίδιος, σύμφωνα με τις δηλώσεις του, είναι αποδέκτης της ερώτησης αυτής από κύκλους των Βρυξελλών για το «πώς μπορεί να υπάρξει συνεργασία μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ».

Ενα από τα σενάρια

Οπως εξήγησε ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ., ο κυβερνητικός συνασπισμός κομμάτων είναι ένα από τα σενάρια που εξετάζουν οι Ευρωπαίοι εταίροι ως λύση σε πολλά προβλήματα σχετικά με το ελληνικό πρόγραμμα και την επόμενη μέρα. Ο ίδιος πάντως ο Γιώργος Κύρτσος τάχθηκε κατά της κυβερνητικής συνεργασίας Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ στο άμεσο μέλλον, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αν γινόταν κάτι τέτοιο ξαφνικά, πιστεύω ότι θα οδηγούσε στην απαξίωση των κομμάτων. Δεν νομίζω ότι ένα τέτοιο σενάριο λύνει το πρόβλημα».

Το θέμα αυτό πάντως δεν είναι τωρινό. Είναι διαχρονική η επιθυμία του Βερολίνου και άλλωστε δοκιμάστηκε και το 2011-2012 η λογική του μεγάλου συνασπισμού με τη σύμπραξη υπό τον Λουκά Παπαδήμο της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ με τη συνεπικουρία του ΛΑΟΣ. Οπως έχει γράψει και στο παρελθόν η «δημοκρατία», ήταν διακαής πόθος της Γερμανίας και ιδιαίτερα του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε η δημιουργία μιας κυβέρνησης απολύτως ελεγχόμενης από το Βερολίνο. 

Το ερώτημα που γεννάται είναι γιατί ο Γιώργος Κύρτσος σ’ αυτή τη φάση ανοίγει δημοσίως μια συζήτηση που είναι βέβαιο ότι υπονομεύει τον στόχο της Ν.Δ. για αυτοδυναμία στις εκλογές.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα