Από τις παραλίες στις εφορίες!

Η ώρα της αλήθειας έφτασε για τους εκατοντάδες χιλιάδες φορολογουμένους. Καθώς, μετά τα… μπάνια του λαού, η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών θα καταλάβει ότι τα μακροβούτια δεν ήταν αυτά που έκαναν στις παραλίες, αλλά αυτά που τους περιμένουν στην επιστροφή… Οπως αποκαλύπτει σήμερα η «κυριακάτικη δημοκρατία», τα νοικοκυριά δεν θα προλαβαίνουν να πάρουν ανάσα από τις πληρωμές φόρων και τελών, που θα πέφτουν σαν το χαλάζι από τον Σεπτέμβριο. Ούτε λίγο ούτε πολύ, κάθε μήνα έως τον Ιανουάριο του 2019 θα πρέπει να πληρώνουν δύο ή και τρεις φορολογαριασμούς, πέραν των υποχρεώσεων του παρελθόντος (εάν έχουν εκρεμμότητες με την Εφορία και τα Ταμεία), όπως οι μηνιαίες δόσεις για ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Τα χτυπήματα
της Εφορίας είναι απανωτά, με τα «ραβασάκια» να έρχονται μαζεμένα. Συνολικά, έως το τέλος Ιανουαρίου του 2019, τα φυσικά πρόσωπα θα κληθούν να πληρώσουν το ποσό των περίπου 7,5 δισ. ευρώ.

Φόρος εισοδήματος:
Στις 31 Ιουλίου κάποιοι πλήρωσαν την πρώτη δόση από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων. Η δεύτερη δόση του σχετικού φόρου θα πρέπει να καταβληθεί έως τις 28 Σεπτεμβρίου, ενώ η τρίτη έως τις 30 Νοεμβρίου. Στα εκκαθαριστικά των φορολογικών δηλώσεων ενσωματώνονται έως πέντε διαφορετικοί φόροι: φόρος εισοδήματος, φόρος πολυτελούς διαβίωσης, τέλος επιτηδεύματος, ειδική εισφορά αλληλεγγύης και προκαταβολή φόρου.

ΕΝΦΙΑ:
Τον Σεπτέμβριο θα αρχίσει η καταβολή του ΕΝΦΙΑ. Ο φετινός θα πληρωθεί σε πέντε ίσες μηνιαίες δόσεις, εκ των οποίων η πρώτη έως το τέλος Σεπτεμβρίου και η τελευταία τον Ιανουάριο του 2019.

Τέλη κυκλοφορίας 2019:
Εως το τέλος του έτους θα πρέπει να πληρωθούν και τα τέλη κυκλοφορίας που, όπως φαίνεται, δεν θα έχουν αλλαγή σε σχέση με αυτά που πλήρωσαν πέρυσι οι φορολογούμενοι. Το συνολικό ποσό των τελών που θα πρέπει να πληρώσουν ανέρχεται σε 1,1 δισ. ευρώ.
Οσοι καθυστερήσουν να εξοφλήσουν τις φορολογικές υποχρεώσεις τους και η οφειλή τους υπερβαίνει τα 500 ευρώ μπαίνουν στη «μαύρη λίστα» της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και στους περίπου 4.100.000 φορολογουμένους που έχουν οφειλές στην Εφορία, κινδυνεύοντας με κατασχέσεις των τραπεζικών λογαριασμών τους.

Αυτά είναι
μερικά από όσα περιμένουν τα νοικοκυριά. Το ερώτημα είναι πόσα από αυτά θα «μαλακώσουν» στις υποσχέσεις της ΔΕΘ και, το κυριότερο, από πότε θα ισχύσουν. Βέβαια, το μεγαλύτερο «αγκάθι» θα αφορά τις συντάξεις. Κι αυτό διότι η κυβέρνηση έχει καλλιεργήσει μεγάλες προσδοκίες στους συνταξιούχους – ότι δεν θα τους τις κόψει και πως θα μοιράσει και 13η σύνταξη από τα πλεονάσματα. Εάν δεν γίνουν αυτά, τότε από Σεπτέμβριο θα ενσκήψει… βαρυχειμωνιά από τους κυβερνώντες, οι οποίοι -θεωρητικά- στις 21 Αυγούστου μάς βγάζουν από τα Μνημόνια…

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα