Κυβερνητικοί πανηγυρισμοί με «παράθυρα» για αποφυγή των νέων μέτρων της διετίας 2019-20

Τη στιγμή που το Μέγαρο Μαξίμου αποφάσισε να μην προβεί σε φιέστες για την έξοδο από τα Μνημόνια, κυβερνητικά στελέχη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πανηγυρίζουν και αρχίζουν να μοιράζουν… ανέξοδη αισιοδοξία και… παροχές. Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης χαρακτήρισε την έξοδο από τα Μνημόνια ιστορική και έκανε λόγο για «απαρχή μετρημένων αυξήσεων», επάνοδο στη χώρα του επιστημονικού και επαγγελματικού δυναμικού της και δυνατότητα στελέχωσης της Παιδείας και της Υγείας.

Μίλησε για την ανάγκη αύξησης του κατώτατου μισθού και για το ενδεχόμενο αναθεώρησης των μέτρων του 2019-2020. «Πιστεύω ότι η μη αναγκαιότητα της λήψης αυτών των μέτρων θα γίνει κατανοητή και αποδεκτή ή, τουλάχιστον, ανεκτή και από τους θεσμούς» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού Γιώργος Τσίπρας τόνισε ότι «καθαρή έξοδος σημαίνει επιστροφή στην κανονικότητα, σημαίνει ότι παύει το καθεστώς της επιτροπείας και αποκτούμε τον έλεγχο της οικονομικής μας πολιτικής, έστω και με τον στενό κορσέ των πλεονασμάτων του 3,5% μέχρι το 2022. Δεν υπαγορεύονται πλέον από τους δανειστές μας νέες περικοπές και μέτρα λιτότητας, κι έτσι η Ελλάδα θα μπορέσει να ορθοποδήσει και να αναπτυχθεί με την κοινωνία όρθια».

Τέλος, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Oλγα Γεροβασίλη αναφέρθηκε στη δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού για φοροελαφρύνσεις αλλά και στην αύξηση στοχευμένων κοινωνικών δαπανών. «Η αύξηση του κατώτατου μισθού και η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων μπαίνουν ακόμη πιο δυναμικά στην ατζέντα» επισήμανε η κυρία Γεροβασίλη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα