Αλέξιος Τσ. ο Ψευδοκράτορας

Ακόμα ένα μεγάλο ψέμα στα τόσα πολλά που έχει πειΑπό τον
Ναπολέων Λιναρδάτο

Ω ς έθνος οφείλουμε να δείξουμε κατανόηση στο δράμα που βιώνει ο Αλέξιος Τσίπρας. Μεγάλωσε μέσα στο κατεστημένο της Μεταπολίτευσης έχοντας αφομοιώσει τις αξίες, τα πιστεύω και τις μεθόδους του. Ηταν ο αρχηγός ενός μικρού κόμματος το οποίο έγινε κυβέρνηση μέσα από ένα όργιο ψεύδους, που κατάφερε να ξεπεράσει σε ποσότητα και «ποιότητα» όλους τους προηγούμενους πολιτικάντηδες. Και τώρα μπαίνει στο τελευταίο στάδιο της τραγωδίας, όπου καλείται να πουλήσει το νέο μεγαλειώδες ψέμα, αυτό της καθαρής εξόδου.

Βγαίνουμε από τα Μνημόνια, αλλά όχι από την επιτήρηση των Μνημονίων. Δηλαδή οι εταίροι θα αποφασίζουν τι μπορούμε και τι δεν μπορούμε να κάνουμε, αλλά δεν θα έχουν την υποχρέωση να μας δανείζουν χαμηλότοκα, όπως γινόταν ως τώρα. Θα πρέπει, πλέον, να δανειζόμαστε από τις αγορές, που έχουν πιο ρεαλιστικά και επομένως πιο αυστηρά κριτήρια από ό,τι οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών.

Η παραπάνω εξέλιξη είναι το αποτέλεσμα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί που θα έσκιζαν τα Μνημόνια σελίδα σελίδα κατάφεραν να επιβάλουν δύο νέα Μνημόνια, με το τελευταίο να είναι ένα Μνημόνιο χωρίς λεφτά και να έχει διάρκεια ως το 2023.
Οι μεταρρυθμίσεις που εφαρμόστηκαν, ειδικά τα τελευταία τρία χρόνια, ήταν οι μεγάλες αυξήσεις φόρων. Οταν μπήκαμε στο Μνημόνιο το 40% του εθνικού εισοδήματος κατέληγε στο κράτος. Μετά την πληθώρα «μεταρρυθμίσεων» από την ελληνική πολιτική τάξη και την πεφωτισμένη γραφειοκρατία των Βρυξελλών, το κράτος πλέον καταβροχθίζει το 56% του εθνικού εισοδήματος.

Ο κ. Τσίπρας έχει δημιουργήσει τις συνθήκες για την τέλεια καταιγίδα. Εχει τσακίσει τη μόνη ελπίδα της Ελλάδας, την ιδιωτική οικονομία, με φόρους και γραφειοκρατία. Εχει συμφωνήσει με τους Ευρωπαίους για απίστευτα πλεονάσματα και νέες αυξήσεις φόρων κάθε χρόνο. Τουλάχιστον 500.000 Ελληνες, αυτοί που θα είχαν να προσφέρουν τα περισσότερα σε μια ανάκαμψη, έχουν φύγει για το εξωτερικό. Οι επόμενοι, όποτε και όπως αναλάβουν, θα έχουν όλες αυτές τις υποχρεώσεις και ταυτόχρονα θα πρέπει να δανείζονται από τις αγορές. Το πολιτικό κεφάλαιο που είχαν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για να διασώζουν το ελληνικό κράτος έχει εξαντληθεί προ πολλού. Στην επόμενη μεγάλη κρίση η έξοδός μας από το ευρώ θα είναι το πιο πιθανό σενάριο.

Κυρίως λόγω του κ. Τσίπρα οι Ελληνες θα έχουν υποστεί όλες τις θυσίες προκειμένου να παραμείνουν στο ευρώ και στο τέλος το αποτέλεσμα θα είναι μια έξοδος υπό τις χειρότερες οικονομικές και πολιτικές συνθήκες.
Το πρόβλημα με το ψεύδος δεν είναι μόνο το ανήθικο της άρθρωσης, αλλά και οι καταστροφικές συνέπειες που το ακολουθούν. Ο ανίκανος και ανήθικος ψευδοκράτορας τώρα προπαγανδίζει μια καθαρή έξοδο. Ακόμα ένα μεγάλο ψέμα στα τόσα πολλά που έχει πει, χωρίς την παραμικρή αίσθηση ενοχής ή τύψης.

*Τραπεζικός στη Νέα Υόρκη

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα