Στήνουν και νέα hot spots στην ηπειρωτική Ελλάδα!

Μετά το δώρο Τσίπρα στη Μέρκελ, ο Βίτσας προανήγγειλε χώρους σε Γρεβενά και ΒόλβηΤη δημιουργία χώρων φιλοξενίας στην ηπειρωτική Ελλάδα για τους μετανάστες που έρχονται από τα νησιά προανήγγειλε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας, τη στιγμή που η κυβέρνηση βρίσκεται στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης για τη συμφωνία-δώρο στη Γερμανία, προκειμένου να επαναπροωθούνται στη χώρα μας πρόσφυγες, αλλά και την αδυναμία αποτελεσματικής συμφωνίας επαναπροώθησης με την Τουρκία. 

«Αυτό που εμείς κάνουμε είναι να αυξάνουμε τις θέσεις φιλοξενίας σε διαμερίσματα και συγχρόνως προωθούμε συμφωνίες με περιοχές και με ανθρώπους (και χώρους), με τους οποίους έχουμε συμφωνήσει και κάνουμε τις διοικητικές ενέργειες ώστε να φιλοξενήσουν και άλλους, περισσότερους ανθρώπους. Μπορώ να σας αναφέρω ότι έχουμε κάνει συμφωνίες με χώρους τέτοιων ξενοδοχείων στα Γρεβενά και αντίστοιχα στη Βόλβη, μια παλιά δομή που είχε η Υπατη Αρμοστεία, η οποία έχει εκκενωθεί, θα τη χρησιμοποιήσει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής» είπε ο κ. Βίτσας στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ και συμπλήρωσε: «Εχουμε πάρει αρκετό κόσμο από τα νησιά, δηλαδή αυτούς που είναι ευάλωτοι ή αυτούς που έχουν επιτύχει να πάρουν διεθνή προστασία».

Ο κ. Βίτσας αναφέρθηκε και στη συμφωνία Ελλάδας – Γερμανίας, σύμφωνα με την οποία το Βερολίνο θα μπορεί να επαναπροωθήσει στη χώρα μας όσους μετανάστες φτάνουν στα γερμανοαυστριακά σύνορα και προέρχονται από την Ελλάδα (σ.σ.: κανείς δεν ξέρει πώς αυτό πιστοποιείται) και όσους δήθεν πρέπει για να επανενωθούν οικογένειες.

Για τη συμφωνία αυτή, όπως είπε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, ενημερώνονται τα πολιτικά κόμματα, με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη να κατηγορεί την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι έκανε ακόμη ένα δώρο στην κυρία Μέρκελ και στην εσωτερική πολιτική της με μία «ανισόβαρη» συμφωνία.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα