Απόφαση του υπ. Δικαιοσύνης ανοίγει πόλεμο με τους δικαστές

Να αποσυρθεί άμεσα η διάταξη που περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης και προβλέπει τη μείωση του ελάχιστου ορίου της υπηρεσίας των αρεοπαγιτών και των αντιεισαγγελέων του Αρείου Πάγου……προκειμένου να επιλεγούν οι νέοι αντιπρόεδροι και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητεί η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ).

Οπως επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους οι δικαστές, δεν προηγήθηκε κανένας διάλογος του υπουργείου με τις δικαστικές ενώσεις για την επίμαχη απόφαση, ενώ αφήνουν αιχμές για τη χρονική στιγμή που ελήφθη.

Η ΕΔΕ επισημαίνει ότι η τροποποίηση της συγκεκριμένης διάταξης έρχεται λίγες εβδομάδες πριν από τις προαγωγές των νέων αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου και παρά το γεγονός «ότι η Επιτροπή για την αναμόρφωση του Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων, η οποία συστάθηκε από το ίδιο υπουργείο, ολοκλήρωσε τις εργασίες της πριν έναν μήνα περίπου και κατευθύνθηκε σε εντελώς διαφορετική γραμμή από αυτήν που υιοθέτησε το κατατεθειμένο Σχέδιο Νόμου».

Την ίδια ώρα δικαστές και εισαγγελείς διαμαρτύρονται και για διάταξη του ίδιου νομοσχεδίου, «με την οποία επιχειρείται να θεσμοθετηθεί ως λόγος μειώσεως της καταγνωσθείσας ποινής η προσβολή του τεκμηρίου αθωότητας του κατηγορουμένου».

Τέλος, στην ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν πως «με τροπολογία και χωρίς να έχει αναφανεί κάποιος ιδιαίτερος λόγος παρατάθηκε η θητεία των αθλητικών δικαστών, παρά το γεγονός ότι με τον ν. 4326/2015 οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί ορίζονται για τριετή θητεία χωρίς δυνατότητα ανανέωσής της».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα