Επίσκεψη με αγκαλιές, αποδοκιμασίες και… αναμνήσεις

Στο Βαθύ της Ιθάκης ο Αλέξης Τσίπρας έφθασε χθες περίπου στις 11 το πρωί, συνοδευόμενος από τη σύντροφό του Περιστέρα Μπαζιάνα και τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, με ελικόπτερο Σινούκ το οποίο προσγειώθηκε στο ελικοδρόμιο της Ανωγής. Ο κ. Τσίπρας αρχικά βρέθηκε στο δημαρχείο του νησιού, όπου είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Διονύση Στανίτσα, ενώ παρούσα ήταν και η βουλευτής Κεφαλλονιάς του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Θεοπεφτάτου. Κατά την είσοδό του στο δημαρχείο ο πρωθυπουργός έγινε δεκτός με επευφημίες από εκείνους που έσπευσαν να τον αγκαλιάσουν και να του σφίξουν το χέρι, με ορισμένους να του φωνάζουν «Κράτα, πρόεδρε». Αυτή, όμως, ήταν η μια όψη της υποδοχής, καθώς από την άλλη δεν έλειψαν οι αποδοκιμασίες, με κατοίκους να φωνάζουν «Είσαι ανεπιθύμητος». Μάλιστα, από εκκλησίες στο Βαθύ ακούστηκε να χτυπούν πένθιμα οι καμπάνες.

Ο δήμαρχος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την πορεία έργων στο νησί, αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ιθάκη. Ο Αλέξης Τσίπρας αστειεύτηκε, ρωτώντας τον «Ολα αυτά τα έργα έγιναν στο τρίτο Μνημόνιο;». Στη συνέχεια περιέγραψε την πρώτη φορά που επισκέφθηκε το νησί ως φοιτητής: «Η Ιθάκη είναι ένας ιστορικός τόπος και ένας παράδεισος. Εχω πολλά χρόνια να έρθω. Ηρθα φοιτητής με μηχανάκι και μια σκηνή. Είμαι ευτυχής που η σημερινή εικόνα θα ταξιδέψει σε όλον τον κόσμο. Θα σημάνει το τέλος μιας σύγχρονης “Οδύσσειας”, για να θυμόμαστε ότι η άφιξη στην Ιθάκη δεν είναι και το τέλος της περιπέτειας».

Πρόσθεσε μάλιστα, αρκετά αμετροεπώς, πως «πιστεύω ότι το νησί σας θα γίνει viral σε όλον τον κόσμο», ίσως επειδή νόμισε ότι η Ιθάκη χρειαζόταν την παρουσία του για να γίνει παγκοσμίως γνωστή, ασχέτως αν όλος ο πλανήτης γνωρίζει το νησί από τα σχολικά εγχειρίδια όλων των χωρών, καθώς θεωρείται πατρίδα του Οδυσσέα.
Οσον αφορά το διάγγελμα, είχε μαγνητοσκοπηθεί νωρίτερα σε… αλώνι (!) στη θέση Κάστρο με φόντο το καταπράσινο νησί και το αποτέλεσμα άρεσε στον πρωθυπουργό. Οταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο πώς πήγε, απάντησε: «Βγήκε καλό!»`

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα