Ακτοπλόοι: Τεράστια προβλήματα από την απεργία της ΠΝΟ

Σημαντικά προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες αναμένεται να προκληθούν στις 3 Σεπτεμβρίου από την 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, εκείνη την ημέρα είναι προγραμματισμένο να διακινηθούν με επιβατηγά πλοία 180.000 επιβάτες, 50.000 οχήματα Ι.Χ. και 3.000 φορτηγά.

Ο ΣΕΕΝ επισημαίνει ότι λόγω της υψηλής κίνησης της περιόδου αδυνατεί να τακτοποιήσει μεγάλο αριθμό επιβατών σε άλλες αναχωρήσεις, προειδοποιώντας ότι θα εγκλωβιστούν τουρίστες σε νησιά και δεν θα μπορούν να επιστρέψουν στις πατρίδες τους με τις προγραμματισμένες αεροπορικές πτήσεις.
Πέρα απ’ αυτό, θα ακυρωθεί πλήθος κρατήσεων σε πλοία και ξενοδοχεία, αλλά και θα παρουσιαστούν προβλήματα στην ομαλή τροφοδοσία των νησιών.

Οι ακτοπλόοι επισημαίνουν ότι προτίθενται να ανανεώσουν τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας 2018 με τους ίδιους όρους που ισχύουν. Από την πλευρά της η ΠΝΟ επισημαίνει ότι ο ΣΕΕΝ απέρριψε όλα τα αιτήματά της, τονίζοντας ότι οι μόνοι που δεν ευθύνονται για την ταλαιπωρία των τουριστών και του επιβατικού κοινού είναι οι Ελληνες ναυτεργάτες.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα