Στα σκαριά ταινία για τη Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα

Ο σκηνοθέτης Φώτης Κωνσταντινίδης ετοιμάζει το φιλμ, με τη Μαίρη Βιδάλη να ενσαρκώνει τη γενναία ηρωίδα του 1821Από τη
Γιώτα Βαζούρα

Μια ταινία για τη Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα είναι στα σκαριά. Ο σκηνοθέτης Φώτης Κωνσταντινίδης, ο δημιουργός 21 ντοκιμαντέρ και ταινιών, ετοιμάζει τη νέα δουλειά του, η οποία θα είναι αφιερωμένη στη μεγάλη ηρωίδα του 1821.
Οπως αποκαλύπτει αποκλειστικά στην εφημερίδα «δημοκρατία» ο διαπρεπής σκηνοθέτης, η ταινία θα είναι αγγλόφωνη και τη γενναία καπετάνισσα θα ενσαρκώσει η Μαίρη Βιδάλη.

Τα γυρίσματα του μεγάλου μήκους φιλμ του, στο οποίο θα συμμετέχουν ξένοι ηθοποιοί, αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο 2019, αφού ο στόχος του κινηματογραφιστή είναι η ταινία να βγει στους κινηματογράφους το 2021, τη χρονιά που η χώρα μας θα γιορτάσει την επέτειο των 200 ετών από την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού.

Οπως μας εξηγεί ο σκηνοθέτης, ο οποίος υπογράφει και το σενάριο, «το γνωστικό κομμάτι της ταινίας, δηλαδή η έρευνα και το κείμενο, έχουν ολοκληρωθεί. Βέβαια, αν και είναι σε πρώιμο στάδιο το εγχείρημα, η προεργασία -καθότι πρόκειται για μια ταινία υψηλού κόστους- είναι μεγάλη, γι’ αυτό και έχει ήδη ξεκινήσει».

Η «Laskarina Bouboulina», όπως θα είναι ο πλήρης τίτλος του φιλμ, έχει σκοπό να συστήσει στο διεθνές κοινό όχι μόνο μια σπάνια γυναικεία προσωπικότητα που έδωσε όλη την περιουσία και τη ζωή της για την Ελληνική Επανάσταση, αλλά και το πάθος και την αγωνιστικότητα του ελληνικού γένους. «Με την Μπουμπουλίνα ασχολούμαι χρόνια τώρα» μας λέει ο ίδιος. «Εχω μελετήσει τη ζωή της μέσα από διαφορετικές πηγές, καθώς πρόκειται για μια μοναδική περίπτωση στην ελληνική Ιστορία. Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι δύο ήταν οι γυναίκες που ξεχώρισαν: η Μαντώ Μαυρογένους και η Μπουμπουλίνα. Η δε Μπουμπουλίνα είχε έντονη ζωή. Γεννήθηκε μέσα στις φυλακές της Κωνσταντινούπολης, αφού η μάνα της τη γέννησε όταν επισκέφθηκε τον πατέρα της, που ήταν φυλακισμένος εκεί, και πέθανε άδοξα κατά τη διάρκεια μιας λογομαχίας, αφού μια αδέσποτη σφαίρα τη βρήκε στο κεφάλι».

Η επιλογή της Μαίρης Βιδάλη για τον ρόλο της αγωνίστριας, κατά τον κ. Κωνσταντινίδη, μόνο τυχαία δεν ήταν, μια και όχι μόνο γνωρίζει άπταιστα την αγγλική, αλλά κατά το παρελθόν είχε ενσαρκώσει στη θεατρική σκηνή την απόγονό της, τη θρυλική ηρωίδα του 1940 Λέλα Καραγιάννη.
«Μπορεί η ταινία να είναι αγγλόφωνη, ωστόσο το πρόσωπο που θα ερμηνεύσει θέλω να είναι μια Ελληνίδα ηθοποιός για να “κουβαλά” όλο αυτό το βάρος της Ιστορίας μας» σχολιάζει ο κ. Κωνσταντινίδης.
Γυρίσματα θα γίνουν και στο μουσείο της Μπουμπουλίνας στις Σπέτσες, στο Ναύπλιο, καθώς και σε όλα τα μέρη από όπου πέρασε η σπουδαία ηρωίδα.

«Είναι μια ταινία, η οποία θαρρώ πως έχει να πει πολλά στον σημερινό Ελληνα. Και έχει να πει πολλά, επίσης, για τη θέση της γυναίκας, η οποία δεν έχει καταφέρει να κατακτήσει όσα της αρμόζουν» συνεχίζει ο σκηνοθέτης, ο οποίος πρόσφατα παρουσίασε στο Πανεπιστήμιο του Πεκίνου την τελευταία ταινία του, «Ο Σωκράτης συναντά τον Κομφούκιο», με τους καθηγητές Θεοδόση Πελεγρίνη και Χουάν Χάο. Κατά την 20χρονη παραμονή του στην Αγγλία, όπου γύρισε και δικές του ταινίες, ο κ. Κωνσταντινίδης διετέλεσε ειδικός σύμβουλος της αρμόδιας υπουργού Κινηματογραφίας της Αγγλίας, ενώ έχει συνεργαστεί με κορυφαία ονόματα του σινεμά, όπως ο Ρόμπερτ Πάουελ, με τον οποίο γύρισε το «Creta Divina» το 2015.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα