«Ξεσπάθωσαν» οι δικαστικοί!

Οργισμένη απάντηση για την κριτική που δέχονται στην υπόθεση Φλώρου! «Δείχνουν» τη Βουλή ως υπεύθυνη για την αποφυλάκισηΜονόδρομο, με βάση τον νόμο Παρασκευοπούλου, χαρακτηρίζει η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) την αποφυλάκιση του επιχειρηματία Αρη Φλώρου, που καταδικάστηκε τον Φεβρουάριο του 2017 σε ποινή κάθειρξης 21 ετών για το σκάνδαλο της Energa – Hellas Power. 

Οι δικαστές στην οργισμένη ανακοίνωση που εξέδωσαν κάνουν λόγο για αθεμελίωτες καταγγελίες σε βάρος των συναδέλφων τους, που «ξεπερνούν κάθε όριο υποκρισίας».

Οπως εξηγεί στην ανακοίνωσή της η ΕΔΕ, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Χαλκίδας που εξέτασε την αίτηση του 39χρονου εφάρμοσε κατά γράμμα όσα προβλέπει το σχετικό άρθρο του Ποινικού Κώδικα, όπως αυτό τροποποιήθηκε το 2015 από τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης και το οποίο, όπως σημειώνει, «υποχρεώνει τους Δικαστές -χωρίς τη δυνατότητα διεξαγωγής πραγματογνωμοσύνης- να διατάξουν την υφ’ όρο απόλυση, εάν διαπιστώνεται ο με ευεργετικό τρόπο υπολογισμός του 1/5 της ποινής και η αναπηρία του καταδίκου σε ποσοστό άνω του 67% από βεβαίωση του ΚΕΠΑ (σ.σ.: Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας), καθιστώντας τους δύο αυτούς παράγοντες αμάχητα τεκμήρια για την υπαγωγή στη ρύθμιση».

Οπως σημειώνουν οι δικαστές στην προκειμένη περίπτωση ο καταδικασθείς επιχειρηματίας προσκόμισε στο Δικαστικό Συμβούλιο σχετική βεβαίωση του ΚΕΠΑ που τον έκρινε ανάπηρο σε ποσοστό 70%. «Επομένως, δεν υπήρχε καμία άλλη δυνατότητα για το συμβούλιο από την απόλυση του καταδίκου» επισημαίνει η ΕΔΕ, ενώ αναφερόμενη σε όσα ακούστηκαν σε βάρος των δικαστικών λειτουργών επισημαίνει πως «η εποχή που Δικαστές και Εισαγγελείς έπαιζαν τον ρόλο της “Ιφιγένειας”, σιωπώντας σε προκλήσεις, έχει πλέον περάσει».

«Οσοι “οργισμένοι” ψάχνουν τους υπαίτιους για τέτοιες αποφυλακίσεις», σημειώνουν οι δικαστές, «έχουν τη δυνατότητα είτε να πιέσουν τη νομοθετική και εκτελεστική εξουσία για αλλαγή της σχετικής νομοθετικής διάταξης εάν δεν συμφωνούν μ’ αυτήν είτε να ζητήσουν διερεύνηση του τρόπου χορήγησης των πιστοποιητικών αναπηρίας, εάν κρίνουν ότι αυτά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

«Ξεπερνάει όμως κάθε όριο φαρισαϊσμού και υποκρισίας να καταγγέλλονται από θεσμικούς φορείς αυτοί που εφάρμοσαν τον Νόμο, ενεργώντας σύμφωνα με τη συνταγματική τους αποστολή!» καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΔΕ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα