Εξαρση του ιού του Δυτικού Νείλου στην κεντρική Μακεδονία

40 κρούσματα μέχρι στιγμής και τα δύο θανατηφόραΔεν έχουν τέλος τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στην κεντρική Μακεδονία, τα δύο μάλιστα θανατηφόρα. Οπως έκανε γνωστό χθες στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Δημήτρης Χατζηβρέττας, τα κρούσματα στην περιοχή ανέρχονται πλέον σε 40. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο αριθμός αυτός αφορά τα περιστατικά από την άνοιξη έως την περασμένη Πέμπτη και τα περισσότερα εξ αυτών καταγράφηκαν στην Ημαθία και στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.

«Τριάντα από αυτούς που νόσησαν έχουν ήδη αποχωρήσει από το νοσοκομείο, ωστόσο είχαμε δύο θανάτους στην Ημαθία ατόμων ηλικίας άνω των 70 ετών, τα οποία είχαν επιβαρημένο ιατρικό ιστορικό» είπε ο κ. Χατζηβρέττας.

Ο αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στην επίδραση των βροχών στην έξαρση του φαινομένου του αυξημένου πληθυσμού των κουνουπιών. «Από τις 25 ως τις 28 Ιουνίου η βροχή που έπεσε ήταν 237 χιλιοστά, με την ετήσια βροχή να ανέρχεται στα 400 χιλιοστά κατά μέσο όρο» είπε, για να προσθέσει: «Μόνο στο διάστημα αυτό έπεσε πάνω από τη μισή βροχή όλου του έτους».

Εσπευσε επίσης να τονίσει ότι η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας υλοποιεί απρόσκοπτα το τριετές πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών, που ξεκίνησε το 2017, ενώ υπάρχει συντονισμός με τις όμορες περιφέρειες και τους δήμους για τη μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας των δράσεων. Ενημέρωσε δε το Περιφερειακό Συμβούλιο ότι από τις 14 Απριλίου έχει ξεκινήσει η εναέρια προνυμφοκτονία και στην έναρξη του καλοκαιριού και η ακμαιοκτονία. Ο κ. Χατζηβρέττας σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι η τέταρτη χώρα μετά την Ιταλία, τη Σερβία και την Ουγγαρία σε πληθυσμό κουνουπιών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα