ΤΙΜΩΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Εχουν περάσει ήδη μερικοί μήνες αφότου αποκαλύφθηκε το «λάθος» στον υπολογισμό των συντάξεων με πλασματικά έτη και χθες η κυβέρνηση επιχείρησε να το διορθώσει διαπράττοντας ένα νέο λάθος: «Ξηλώνει» τον νομικό σύμβουλο του ΕΦΚΑ, ο οποίος έθεσε το δάκτυλο επί τον τύπον των ήλων και έφερε στην επιφάνεια το πρόβλημα…

Ευθύς
εξαρχής η «δημοκρατία», η οποία πρώτη ανέδειξε τη μεγάλη κλοπή εις βάρος των συνταξιούχων, είχε επισημάνει ότι οι αρμόδιοι πρέπει να λογοδοτήσουν και όποιοι ευθύνονται να κληθούν να παραιτηθούν και να πάνε σπίτι τους. Συνέβη μάλιστα το εντυπωσιακό η αποκάλυψη των αλχημειών στον υπολογισμό των συντάξεων να γίνει με παρρησία και επωνύμως από ένα ανώτερο στέλεχος του ΕΦΚΑ. Δεν κρύφτηκε πίσω από την ανωνυμία, δεν δίστασε να πει πώς έχουν τα πράγματα με το θάρρος της γνώμης και της επιστημονικής του γνώσης.

Η πολιτική
ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, όπως και οι επικεφαλής του ΕΦΚΑ, ακόμη και αν δεν γνώριζαν τις λεπτομέρειες, είχαν όλο τον χρόνο να ενημερωθούν πώς διαπράττεται η περαιτέρω -και άδικη- αφαίμαξη των συντάξεων για χιλιάδες δικαιούχους. Είχαν το περιθώριο να προβούν ή έστω να δρομολογήσουν τις απαραίτητες διορθώσεις αντί να ξεροβήχουν αμήχανα ή στη συνέχεια να λοιδορούν όσους εντόπισαν το πρόβλημα. Στην πορεία μάλιστα όλοι οι έγκριτοι εργατολόγοι πρόσθεσαν και τη δική τους φωνή κατά της συντελούμενης κλοπής, ενώ οι συνταξιουχικές ενώσεις της χώρας έχουν πάρει φωτιά και ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε ποικίλες αντιδράσεις.

Τίποτε
από αυτά που όφειλαν δεν έπραξαν οι καθ’ ύλην αρμόδιοι. Προφανώς θεώρησαν, αφελώς, ότι προϊόντος του χρόνου θα κοπάσει ο θόρυβος και θα συνεχιστεί ο «λάθος» υπολογισμός, που αθροιστικά αφαιρεί τεράστια ποσά από τους συνταξιούχους, τα οποία δικαιούνται πλήρως. Διαψεύστηκαν όμως. Και τώρα, στρουθοκαμηλίζοντας, στρέφονται εναντίον εκείνου ο οποίος έπραξε το καθήκον του. Απαιτώντας μάλιστα την παραίτηση του κ. Κουτσολάμπρου από τη θέση που κατέχει στον ΕΦΚΑ, εμφανίζονται οπαδοί του παλαιού δόγματος άλλων εποχών και καθεστώτων, σύμφωνα με το οποίο «εάν η πραγματικότητα διαφωνεί μαζί μας τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα…».

Η πραγματικότητα
ωστόσο είναι εδώ και είναι πολύ σκληρή. Αυτήν έχουν καθήκον να διορθώσουν προτού «παραιτήσει» τους ίδιους ο λαός!

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα