Νέα εισβολή στο ΥΠΕΞ με απειλές από Ρουβίκωνα!

Ανοιχτή αναφορά σε τρομοκρατικό χτύπημα από την οργάνωση! Για άλλη μια φορά διασύρθηκε το κράτοςΣε απειλές τρομοκρατικού τύπου προχωρά, ανοιχτά πλέον, ο Ρουβίκωνας, που χθες τα ξημερώματα πρόσθεσε στο ενεργητικό του τη δεύτερη σε διάστημα ενός μήνα καταδρομική επίθεσή του με στόχο το υπουργείο Εξωτερικών, ένα από τα καλύτερα -υποτίθεται- φυλασσόμενα κτίρια της Αθήνας.

Οι αναρχικοί πήδηξαν τα κάγκελα του υπουργείου, μπήκαν στο προαύλιο ανενόχλητοι, άφησαν μια τσάντα στην πίσω πλευρά του κτιρίου και αποχώρησαν. Την ενέργεια αυτή, κατά την πάγια τακτική τους, κατέγραψαν σε βίντεο, το οποίο ανάρτησαν στη συνέχεια σε γνωστή σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Λίγες ώρες μετά την έφοδο ηγετικό στέλεχος της αναρχικής ομάδας έγραψε σε ανάρτησή του στο facebook: «Σήμερα (σ.σ.: χθες) λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα σύντροφοι από τον Ρουβίκωνα μπήκαν στον προαύλιο χώρο του υπουργείου Εξωτερικών και άφησαν μια τσάντα, η οποία είχε μια σημαία της Παλαιστίνης και 60 φωτογραφίες με νεκρούς του Παλαιστινιακού Αγώνα. Μια συμβολική κίνηση». Και συμπλήρωσε με νόημα: «Δεν μπορώ παρ’ όλα αυτά όμως να μην επισημάνω πως αν στην τσάντα υπήρχε βόμβα, θα είχε τιναχτεί το κτίριο στον αέρα. Τον νου σας, συνεργάτες δολοφόνων… Τον νου σας…»

Η νέα καταδρομική επίθεση προκάλεσε την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για οργανωμένη συμμορία που εξευτελίζει καθημερινά τη χώρα.

«Τι άλλο;»

«Ανανεωμένος από τις διακοπές του, ο Ρουβίκωνας ξεκίνησε δυναμικά το πρόγραμμα των φθινοπωρινών του εξορμήσεων. Ποιος ξέρει τι θα περιλαμβάνει φέτος εκτός από ΥΠΕΞ, Πεντάγωνο, πρεσβείες;» υπογραμμίζει η αξιωματική αντιπολίτευση, προσθέτοντας: «Αντιλαμβάνεται, άραγε, ο κ. Τσίπρας ότι αυτή η οργανωμένη συμμορία εξευτελίζει καθημερινά τη χώρα;»

Ευθείες βολές κατά της κυβέρνησης, την οποία κατηγόρησε για ανοχή στις δράσεις του Ρουβίκωνα, εξαπέλυσε και η βουλευτής του κόμματος Ντόρα Μπακογιάννη. «Η εικόνα εισβολής στο υπουργείο Εξωτερικών θα ταξιδέψει σε όλον τον κόσμο. Ποιος είναι αυτός που μπορεί να μας κάνει “ρόμπα” διεθνώς, επειδή κάποιοι επιδεικνύουν ανοχή;» διερωτήθηκε. «Οι επιθέσεις του Ρουβίκωνα σε υπουργεία, πρεσβείες κ.λπ. έχουν πάψει πλέον να αποτελούν είδηση. Είδηση θα ήταν αν έκανε κάτι η κυβέρνηση για τα “χαϊδεμένα παιδιά της”. Αλλά δεν πρόκειται» ήταν το αιχμηρό σχόλιο του εκπροσώπου Τύπου του Ποταμιού Δημήτρη Τσιόδρα.

Υπενθυμίζεται ότι στις 22 Ιουλίου μέλη του Ρουβίκωνα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους είχαν εκτοξεύσει μπογιές στους τοίχους του υπουργείου Εξωτερικών.
Χθες η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι για τη συγκεκριμένη επίθεση ταυτοποιήθηκαν δύο δράστες, ηλικίας 24 και 39 ετών. Ο δεύτερος, μάλιστα, θεωρείται ότι ανήκει στην ηγετική πυραμίδα της οργάνωσης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα